Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 11/07/2018

Dit is waarom er opeens zoveel Marvel-films in een jaar uitkomen

Vroeger was een superheldenfilm in de biscoop een unicum. Toen waren de films overigens behoorlijk matig, denk maar aan Batman Forever, dus mistte je ook niet al te veel. Sinds de eerste Iron-Man-film en de Batman-trilogie van Christopher Nolan, is er echter veel veranderd en zijn superheldenfilms vaak goed voor vele miljoenen aan omzet. Met name de Marvel-films doen het goed. Film bezoekers lijken er haast geen genoeg van te krijgen, terwijl er wel heel veel films van verschijnen. En volgens Kevin Feige, de president van Marvel Studios, zit daar een groter plan achter.

Heel veel Marvel-films in een jaar

In een interview met Cinemablend legt hij uit waarom zij inmiddels drie films per jaar uitbrengen. Het antwoord zit hem met name in het publiek. Zij willen enerzijds vervolgen op de films waar zij veel plezier aan hebben beleefd. Wat dat betreft zijn de verschillende Avengers-films daar een goed voorbeeld van. Ook vinden de mensen van Marvel zelf het fijn om films vervolgen te geven, om zo personages verder uit te diepen.

Marvel Avengers films

Naast die grote vervolgen, die over het algemeen goed zijn voor veel bezoekers, is er ook ruimte voor vernieuwing. En daarom worden er zo nu en dan compleet nieuwe personages geïntroduceerd of worden wat minder grote personages voorzien van hun eigen film. Black Panther is een voorbeeld van een nieuw personage dat zijn eigen film heeft gekregen (nadat hij al als cameo in een andere film verscheen) en het onlangs uitgebrachte tweede deel van Antman is een goed voorbeeld van minder grote personages die zijn eigen serie krijgt.

Black Panther marvel film review

Op deze manier hoopt Marvel enerzijds te kunnen voldoen aan de verwachtingen die het grote publiek schept en anderzijds ook te zorgen voor vernieuwing en verrassing. Voorlopig wil Marvel op deze manier doorgaan en zijn we voorlopig nog niet af van de berg aan superhelden films. Wil je in één keer bijzijn met alle superhelden films? Bekijk dan zeker deze handige video.

Reageer op artikel:
Dit is waarom er opeens zoveel Marvel-films in een jaar uitkomen
Sluiten