Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 9 jan 2019

Zoveel verdiende Apple CEO Tim Cook per dag in 2018

De aandelen van Apple namen eerder deze week plotseling een duikvlucht. Niet vanuit het niks, want Apple CEO Tim Cook waarschuwde voor tegenvallende kwartaalcijfers. Voorlopig hoeft Cook dat echter zelf niet in zijn portemonnee te voelen.

Apple CEO Tim Cook

De topman heeft namelijk een recordbonus gekregen voor het voorbije boekjaar. Dan hebben we het over een bedrag van maar liefst 12 miljoen dollar, wat neerkomt op 10,4 miljoen euro. Dat bedrag komt nog eens bovenop zijn ‘normale’ salaris, wat neerkomt op 3 miljoen dollar (2,6 miljoen euro).

Die bonus pakt onder andere zo hoog uit omdat Apple met zijn marktwaarde in 2018 de 1.000 miljard dollar passeerde. Een absolute mijlpaal. Dat het merk sindsdien weer onder Microsoft, Google moederbedrijf Alphabet en Amazon is gezakt, doet daar niks aan af.

Per dag incasseerde de CEO van Apple in 2018 33.000 dollar, zo blijkt uit berekeningen van Amerikaanse media. Dat is een vijfde meer dan in het jaar ervoor. Daar blijft het overigens niet bij, verre van zelfs.

De Amerikaan heeft namelijk ook recht op een aandelenpakket, met een waarde van maar liefst 121 miljoen dollar. Daar komen bovendien voordelen bovenop van een leuke 682.000 dollar. In verhouding een klein bedrag, maar in feite alsnog een smak geld.

Iets minder?

Ondertussen gaat het dus iets minder goed met Apple, maar volgens Cook zelf hoeven investeerders zich nergens zorgen om te maken. In een interview op de Amerikaanse televisie deed hij de doemberichten die de ronde doen namelijk snel van de hand. Hier kun je lezen wat hij zelf over de problemen in China en de oplossingen zei.

Reageer op artikel:
Zoveel verdiende Apple CEO Tim Cook per dag in 2018
Sluiten