Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 20 mrt 2019

ZTE Axon S: gelekte renders tonen uniek alternatief voor notch

In de zoektocht naar de ultieme oplossing voor de notch zien we een hoop opvallende designs voorbij komen. Van uitklapbare camera’s naar gaten in schermen: fabrikanten leggen de lat steeds hoger. Maak kennis met de ZTE Axon S.

ZTE Axon S

Althans, dat is een smartphone waarvan de eerste vermeende renders gelekt zijn. De Axon S heeft in tegenstelling tot de concurrentie een slider die horizontaal camera’s verbergt, in plaats van verticaal. Dat blijkt uit gelekte afbeeldingen van Notebook Italia.

De slider verbergt een dubbele selfiecamera en de driedubbele camera aan de achterkant. Dit is de eerste keer dat we een dergelijke oplossing onder ogen krijgen. Het resulteert in een scherm met dunne schermranden, zonder onderbreking.

ZTE Smartphone Slider renders ZTE Smartphone Slider renders

Het is op het moment van schrijven niet helemaal duidelijk wat je aan het verbergen van de camera’s aan de achterkant hebt. Althans, het resulteert in een strakker design en beschermt de sensoren tegen krassen, maar daarmee houdt het ook wel op.

De publicatie heeft tevens een aantal vermeende specificaties bemachtigd. Naar verluidt bestaat de driedubbele camera aan de achterkant uit een 48-megapixel sensor, gecombineerd met een 19-megapixel sensor en een sensor met 5x optische zoom.

Ook kun je rekenen op aanpasbare diafragma’s (f/1.7-2.4 en  f/3.8). De render die het scherm toont, een OLED-paneel trouwens, lijkt erop te wijzen dat het om een 5G-flagship gaat. ZTE heeft al de Axon 10 Pro met 5G aangekondigd, vorige maand.

ZTE Smartphone Slider renders ZTE Axon S

Een groot mysterie

Verder weten we nog helemaal niks over dit mysterieuze toestel. Een releasedatum, prijzen en de beschikbaarheid blijven een groot mysterie. We weten niet eens of de ZTE Axon S echt bestaat. De renders ogen echter zo professioneel dat we de kans groot achten dat we binnenkort meer horen…

🔥Check dit: Hands-on video toont het grootste probleem Samsung Galaxy Fold

Notebook Italia

Reageer op artikel:
ZTE Axon S: gelekte renders tonen uniek alternatief voor notch
Sluiten