ZTE verstopt selfiecamera onder het scherm in deze gloednieuwe smartphone

De ontwikkeling werd al op de voet gevolgd, maar het eerste product is nu ook echt officieel een feit. ZTE introduceert de nieuwe Axon 20 5G smartphone. De eerste telefoon ter wereld met een selfiecamera onder het scherm. 

Zoals gezegd was de ontwikkeling rondom een selfiecamera onder het scherm al tijden te volgen. Maar de vraag was lang wie de technologie als eerste toe zou passen. De afgelopen tijd leek het er sterk op dat ZTE die strijd zou winnen en dat is uiteindelijk ook gebeurt.

ZTE stopt selfiecamera onder het scherm

Tijdens de onthulling van de Axon 20 5G liet ZTE weten wat we kunnen verwachten van de selfie camera. Naast het feit dat deze onder het scherm verstopt zit, maak je ook foto’s met een 32-megapixel camera. Het gaat uiteraard niet zomaar om een camera, maar om een hele speciale. Volgens het bedrijf is hij gemaakt van doorzichtig materiaal dat voorzien is van nieuwe organische en onorganische films. Daarbij wordt er gebruik gemaakt van een algoritme dat geoptimaliseerd is om de beeldkwaliteit te verbeteren.

Het ziet er aan de ene kant ontzettend strak uit, maar aan de andere kant ook wel een beetje vreemd. ZTE verstopt als eerste een selfiecamera in het scherm, dus het is wel even wennen. Daarbij is het ook lastig om te beoordelen of het een goede oplossing is. We weten bijvoorbeeld niet in hoeverre het camerasysteem goede foto’s maakt. Zo zijn er andere bedrijven die de technologie niet hebben gebruikt, omdat de beeldkwaliteit niet goed genoeg zou zijn. Ook weten we niet hoe zichtbaar de selfiecamera nog steeds is.

De Axon 20 5G

De ZTE Axon 20 5G heeft dus een selfiecamera dat verstopt is onder het scherm. Maar er is uiteraard meer te vinden op de smartphone.

Het toestel draait bijvoorbeeld op een Snapdragon 765G processor, waardoor 5G-ondersteuning mogelijk is. Daarbij beschikt de smartphone over een 4220mAh batterij, die onder andere energie moet leveren aan het 6.92-inch OLED scherm. Een groot scherm dat niet alleen voorzien is van een under-screen selfiecamera, maar ook een in-screen vingerafdrukscanner. Wat die selfiecamera te bieden heeft weten we dus al, maar wat doet het quad-camerasysteem? Deze bestaat uit het volgende:

  • 64 megapixel hoofdlens
  • 8 megapixel ultra-wide camera
  • 2 megapixel macrolens
  • 2 megapixel dieptesensor

Verder heb je de keuze uit 6GB werkgeheugen of 8GB werkgeheugen. Ook op gebied van opslagcapaciteit kan je kiezen. Het is mogelijk om voor het 128GB model of het 256Gb model te gaan.

De Axon 20 5G is beschikbaar in China en kost 2198 Chinese Renminbi. Omgerekend is dat afgerond €270. Of ZTE de smartphone ook buiten China uitbrengt is op dit moment nog niet bekend.

Reageer op artikel:
ZTE verstopt selfiecamera onder het scherm in deze gloednieuwe smartphone
Sluiten