Zweedse vastgoedsite ontwerpt het ‘perfecte huis’ met behulp van Big Data

In Nederland hebben we een paar sites waar je naar hartenlust huizen kunt checken. Dat is superhandig als je iets wilt kopen of verkopen, en zelfs leuk om soms even te checken voor inspiratie. In Zweden is Hemnet zo’n site, en ze hebben de voorkeuren van hun gebruikers op fantastische wijze ingezet!

Big Data Huis

Hemmet stelde een ‘fantasiehuis’ samen, op basis van het gedrag van twee miljoen bezoekers. Iedereen zoekt natuurlijk nét wat anders, maar gemiddeld ontstond er toch een interessant beeld. Hemmet gaf de informatie aan architecten, en liet ze het perfecte ‘gemiddelde huis’ ontwerpen. Geniaal!

Je zou verwachten dat een gemiddeld huis al snel een beetje saai wordt. Dat is in dit geval gelukkig niet aan de orde. De Hemmet Hemnet is een compacte villa met drie slaapkamers, twee badkamers en een beschut dakterras. De vierkante vorm is erg modern, maar door de houten afwerking heeft het huis toch een rustieke uitstraling. Grote ruiten garanderen veel lichtinval, waardoor je kunt genieten van veel natuurlijk licht.

Hemmet schijnt ook daadwerkelijk van plan te zijn om deze huizen te bouwen, maar het is niet duidelijk waar ze komen te staan. Wel is duidelijk dat ze verkrijgbaar zijn vanaf drie ton. Gemiddeld genomen zou iedereen deze huizen mooi moeten vinden, dus we stellen ons voor dat de vraag enorm zal zijn!

Reageer op artikel:
Zweedse vastgoedsite ontwerpt het ‘perfecte huis’ met behulp van Big Data
Sluiten