Zwemmen door de lucht: awesome glazen zwembad verbindt twee torens

Londen is een echte wereldstad en al jaren booming! Miljonairs uit alle windstreken willen in deze metropool voet aan de grond hebben. Dit nieuwe appartementencomplex maakt het wel érg bont. Een glazen zwembad dient als brug tussen twee torens!

Zwembad op grote hoogte

Het zwembad komt op ongeveer veertig meter hoogte te hangen. Het bad meet 27 meter en is ongeveer drie meter diep. Het zwembad is geheel doorzichtig en gemaakt van twintig centimeter dik veiligheidsglas. De verbonden verdiepingen bevatten onder meer café’s, terrassen en een plantenkas. Vanaf Embassy Gardens heb je een schitterend uitzicht op het paleis van Westminster. Als je geen zin hebt in een nat pak, dan is er ook een zwevende loopbrug.

Het is niet het eerste zwembad dat twee gebouwen met elkaar verbindt. Deze toren in Singapore is een ander mooi voorbeeld. De Aziatische variant is een stuk hoger, maar niet transparant. Het Engelse bad is dus nóg minder geschikt voor mensen met hoogtevrees!

Het prijskaartje

Het complex komt aan de zuidelijke oever van de Theems te liggen; vlakbij het reuzenrad The London Eye. Dit gebied was vroeger grotendeels industrieel, maar wordt nu veranderd in een woongebied met veel culturele instellingen.

De kans dat je er zelf ooit in zult zwemmen is helaas niet bijzonder groot. De appartementen in Embassy Gardens zijn te koop vanaf(!) ongeveer negen ton. Niet zo gek dat veel Londenaren zich inmiddels geen huis meer kunnen veroorloven… Leuk voor de miljonairs dat ze de mensen beneden straffeloos nat kunnen spetteren!

De bouw van Embassy Gardens is inmiddels begonnen; de appartementen worden in 2017 opgeleverd.

Check ook:

Reageer op artikel:
Zwemmen door de lucht: awesome glazen zwembad verbindt twee torens
Sluiten