10 Action-comedy films op Netflix die je gezien moet hebben

Tech Noah Korevaar 5 mrt 2019
Leestijd: 3 minuten

Soms heb je geen trek in moeilijke films en wil je gewoon vermakelijke actie. Het liefst met een flinke dosis humor erbij. We raden je 10 films op Netflix aan die daar precies aan voldoen.

Johnny English

De kroonjuwelen van de Britse koningin zijn gestolen. De Britse Geheime Dienst heeft echter een groot probleem: alle agenten zijn vermoord tijdens een aanslag. Er zit niks anders op dan geheim agent Johnny English in te zetten. Een op zijn zachtst gezegd merkwaardig figuur… Mr. Bean, maar dan vol actie. Wat wil je nog meer?

The Hitman’s Bodyguard

The Hitman’s Bodyguard is een recentere titel, waarin Den Haag en Amsterdam een grote rol spelen! Inclusief een achtervolgingsscène door de grachten van onze hoofdstad. Samuel L. Jackson en Ryan Reynolds zitten met elkaar opgescheept op weg naar het Internationaal Strafhof. Ondertussen hebben de vijanden van Samuel L. Jackson er alles voor over om te voorkomen dat hij getuigt.

Drunken Master

Een klassiekertje! Kung-fu plus een flinke dosis humor is nog altijd een verslavend recept. De jonge Wong Fei-Hong gaat in de leer bij een kung-fu meester. Hij wil namelijk de bijzondere geheimen van de Drunken Fist leren. De methodes die zijn meester erop nahoudt, zijn echter bijzonder controversieel. Met alle gevolgen van dien.

Tropic Thunder

Bizar plot: een groep acteurs die in een oorlogsfilm spelen, moet opeens in het echte leven die rol vervullen door een bijzondere samenloop van omstandigheden. Wanneer ze op de filmlocatie op een lokale drugsbende stuiten, is er geen weg meer terug.

Kick-Ass

Superhelden en flauwe humor, Kick-Ass is echt een pareltje. Dave is een sul met weinig vrienden. Zijn enige stukje escapisme zijn zijn stripboeken. Op een dag neemt hij het heft in eigen handen en besluit Dave zelf een superheld te worden. Klein probleem: hij heeft geen superkrachten.

Iron sky

De Duitsers moeten in 1945 in het echt het onderspit delven. In Iron Sky voelden ze de bui al hangen, en zijn ze vertrokken naar de maan. Ja, dat lees je goed: ze verstoppen zich in een geheime basis op de maan, om zich daar te beramen op de ultieme wraak. In 2018 besluiten ze de aarde opnieuw te veroveren.

Killers

Wil je vriendin ook mee kijken, en moet er een romantisch tintje aan zitten? Ga dan voor Killers, een nog altijd prima te pruimen film. Een koppel ontmoet elkaar op vakantie, waar ze vervolgens ook meteen besluiten te trouwen. Het perfecte leven, tot hun buren huurmoordenaars blijken te zijn.

American Ultra

Mike en zijn vriendin leven een relaxt bestaan als stoners. Onopvallende burgers, die een burgerlijk bestaan leiden. Tot Mike een sleeper agent blijkt te zijn. Voor hij geactiveerd kan worden door de Russen besluit de Amerikaanse overheid

Last Action Hero

Arnold Schwarzenegger mag natuurlijk niet ontbreken in lijstje met actiefilms. Hij speelt Jack Slater, een grote filmster. Zijn grootste fan, Danny, krijgt een magisch bioscoopkaartje. Het resultaat? Danny belandt zelf in de filmwereld en schiet Slater te hulp. Al snel vervaagt de grens tussen realiteit en fantasie.

Skiptrace

Johnny Knoxville en Jackie Chan in een actiefilm? Ja, dat lees je goed. Bennie Chan jaagt al een decennium op een misdaadbaas genaamd Victor Wong. De enige man die hem nog kan helpen is Connor Watts, een Amerikaanse gokverslaafde. Wat volgt is een hilarische race rond de wereld vol keiharde actie en flauwe humor. Oftewel, precies zoals je bij deze matchup zou verwachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen