Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 8 mrt 2019
Leestijd: 4 minuten

10 Anime voor beginners: deze series en films moet je gezien hebben

Wat cartoons betreft heeft Japan al jaren het beste van het beste te bieden in de vorm van anime. Niet alleen voor kinderen, maar juist ook voor volwassenen. Maar waar moet je beginnen? We zetten de tien beste anime films en series voor je op een rijtje.

Violet Evergarden

Violet Evergarden is zonder twijfel de mooiste anime die we gezien hebben. Met schitterende animatie, een emotioneel verhaal en spaarzame doch verrassend overtuigende actiescènes is het met recht één van de best gerecenseerde series van de afgelopen jaren. Het eerste en vooralsnog enige seizoen staat volledig op Netflix.

Genres: fantasy, drama, slice of life

Death Note

Ja, de live-action film van Netflix was belabberd, maar gelukkig staat de originele anime-serie ook op de streamingdienst. Een jongen vindt een notitieboekje. Elke naam die hij erin schrijft, leidt vervolgens meteen tot de dood van die persoon. Klinkt als een simpel concept, maar met alle twists en intrige die volgt is Death Note een continu verrassende achtbaanrit.

Genres: mystery, psychologische thriller

Attack on Titan

Anime en cartoons voor kinderen? Onzin! Laat iemand Attack on Titan zien, en ze weten meteen dat anime juist voor volwassenen het beste van beide werelden kan bieden. Je bent gewaarschuwd: Attack on Titan is verslavend, al was het maar door het catchy intro. De personages leven in een wereld, waar wat over is van de mensheid achter gigantische muren leeft. Muren die ze beschermen tegen gigantische mens-etende titans.

Genres: Action, Military, Mystery, Super Power, Fantasy

Cowboy Bebop

Dit is een iets oudere serie met een Westers tintje, maar laat Cowboy Bebop daar niet om links liggen. Dit is één van de meest geliefde producties in de industrie. Jazz, westerns, ruimtevaart en filosofie komen samen in kleurrijke verzameling aan avonturen. En wauw, wat een muziek!

Genres: action, Adventure, comedy, sci-fi

Full Metal Alchemist: Brotherhood

Wat een epische achtbaanrit. Nadat twee broers proberen hun moeder terug te brengen uit de dood met alchemie, worden hun eigen lichamen voor altijd veranderd. Althans, tot ze de Philosopher’s Stone kunnen opsporen. Hun relatie staat als dynamiek centraal in Full Metal Alchemist: Brotherhood. De echte ster van de show is echter de wereld om ze heen, het briljante snijvlak van magie en wetenschap.

Genres: Action, Adventure, Comedy, Drama, Fantasy, Magic, Military, Shounen

Howl’s Moving Castle

Vind je een serie iets te veel van het goede? Maak dan kennis met de films van Studio Ghibli, een studio die met recht de Disney van Japan wordt genoemd. Sterker nog, wat ons betreft steken sommige Ghibli-producties met kop en schouders boven het werk van Disney uit. Howl’s Moving Castle is daar een goed voorbeeld van, maar ook Princess Mononoke en My Neighbour Totoro zijn onmisbaar.

Genres: Adventure, fantasy, drama, romance

The Promised Neverland

Dit is de meest recente serie in dit lijstje, maar toch verdient The Promised Neverland absoluut een plekje. Eigenlijk willen we er niks over verklappen, want dit is zo’n verhaal dat zich aflevering na aflevering ontrafeld en waar je blanco in moet gaan. Briljante kinderen, mindgames, en een wereld waarin niks is wat het lijkt: The Promised Neverland is nu al de beste anime van 2019.

Genres: Sci-Fi, Mystery, Horror, Psychological, Thriller

My Hero Academia

Marvel, take notes. My Hero Academia gaat over een wereld waar (bijna) iedereen superkrachten heeft, de zogenaamde quirks. Deku is de uitzondering op de regel, maar wil toch naar de speciale school voor superhelden om zijn grote idool te ontmoeten, All-Might. De gevechten zijn zeer spectaculair, het verhaal onderhoudend en de muziek een en al hype. Kijken die hap!

Genres: Action, Comedy, Super Power, School

One Punch Man

De ogenschijnlijk ordinaire Saitama heeft een unieke hobby: hij is een superheld. Om zijn kinderdroom uit te doen komen trainde hij drie jaar lang keihard. Met als gevolg een kaal hoofd. Er is echter een niet zo klein probleem: hij is zo sterk geworden, dat hij elke denkbare vijand in letterlijk een klap kan verslaan. Saitama raakt dan ook compleet verveeld. Verwacht een hoop absurde humor, steeds extremere vijanden en fantastisch rekbare en creatieve animatie tijdens gevechten.

Genres: Action, Game, Kids, Fantasy, School

Pokémon Sun & Moon

Het lijkt een dooddoener, afsluiten met Pokémon. Maar anno 2019 is dat niet waar. Pokémon is als anime-serie compleet veranderd ten opzichte van wat je vroeger op televisie zag. Ash reist niet langer van gym naar gym, de verhalen zijn diverser geworden en de animatie- en tekenstijl herken je haast niet meer terug. Pokémon Sun & Moon is voor zowel jong als oud absoluut het kijken waard.

Genres: Action, Game, Kids, Fantasy, School

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!