Dit zijn de 10 beste Android-apps van mei 2023

Apps Sam Dille 12 mei 2023
Leestijd: 4 minuten

Android apps zijn een integraal onderdeel geworden van ons dagelijks leven. Met meer dan 2,8 miljoen apps in de Google Play Store, zijn er apps voor vrijwel elke behoefte of interesse. Van games en sociale media tot financiën en productiviteit.

Maar met zoveel opties om uit te kiezen kan het soms lastig zijn om te bepalen welke apps nu echt de moeite waard zijn. Gelukkig zijn er genoeg apps die er met kop en schouder bovenuit steken.

Ken je deze 10 geweldige Android-apps al?

Om je op weg te helpen hebben wij een lijst samengesteld van de 10 beste Android apps die je niet mag missen. Of je nu op zoek bent naar handige tools voor productiviteit of leuke recepten: er zit vast iets voor je tussen!

#1 Textra

Textra is een van de beste Android-apps om mee te chatten en een goed alternatief voor WhatsApp. De applicatie staat bekend om zijn aanpassingsvermogen, gestroomlijnde interface en gebruiksgemak.

Je kunt de messenger helemaal aanpassen naar wens, dankzij meer dan 180 verschillende thema’s. Gebruikers hebben de mogelijkheid om onder andere de chatballonnen, lettertypen en kleuren te personaliseren.

Download de app hier

#2 Koppelen met Windows

Koppelen met Windows is een software gemaakt door Microsoft Corporation. De app stelt gebruikers in staat om hun Android-smartphones draadloos te verbinden met een Windows 10- of 11-pc. Beide apparaten kunnen hierdoor naadloos met elkaar communiceren.

Op die manier is het mogelijk om op de pc sms-berichten te lezen, meldingen te ontvangen en mobiele apps te openen.

Download de app hier

#3 Cookpad

Het bedenken van een originele, maar niet te moeilijke maaltijd is niet altijd makkelijk. Daarom helpt Cookpad je met het verbreden van je kookervaring. De Android-app is een community-platform waarop gebruikers recepten kunnen ontdekken en uitwisselen.

De app biedt een uitgebreide bibliotheek met recepten van over de hele wereld. Inclusief opties voor vegetariërs, veganisten en mensen met andere dieetwensen.

Download de app hier

#4 Adidas Running voor Android

Hardlopen wordt een stuk plezieriger dankzij Adidas Running. De Android-app is ontwikkeld door Runtastic, een gerenommeerde ontwikkelaar van fitness-apps, die in 2015 werd overgenomen door Adidas. Gebruikers kunnen hun voortgang bijhouden en fitnessdoelen stellen.

De app biedt verschillende trackingopties en gepersonaliseerde coachingschema’s. En helemaal handig: de software geeft je real-time audio-coaching om je gemotiveerd en gefocust te houden.

Download de app hier

#5 Clue

Deze Android-app is vooral handig voor de vrouwen onder ons. Gebruikers kunnen met behulp van Clue hun menstruatiecyclus, vruchtbaarheid en andere symptomen in de gaten houden. Bijvoorbeeld de begin- en einddatum van hun menstruatie en bijbehorende symptomen zoals stemmingswisselingen, migraine of krampen.

De app maakt op maat gemaakte inzichten op basis van monitoring.

Download de app hier

#6 Bandcamp

Op Bandcamp kunnen onafhankelijke artiesten, die geen platencontract hebben, muziek uploaden die fans kunnen streamen. Gebruikers hebben toegang tot een breed scala aan genres, waaronder indierock, hiphop, techno en jazz.

Daarnaast kunnen gebruikers op de Android-app afspeellijsten maken en opslaan, artiesten volgen en zich aanmelden voor een concert. Het platform is ideaal om nieuwe artiesten op te ontdekken.

Bandcamp
Bandcamp (Afbeelding: Bandcamp, Inc.)

Download de app hier

#7 Flickr voor Android

Op Flickr kunnen gebruikers hun foto’s en video’s publiceren, opslaan en delen. Je kunt de app eenvoudig verkennen met behulp van de gebruiksvriendelijke lay-out en eenvoudige bediening.

Daarnaast heb je de optie om afbeeldingen en video’s te bewerken met filters, beschrijvingen en tags. Alle foto’s kun je samenvoegen in een album en doorsturen naar je volgers.

Flickr.
Flickr. (Afbeelding: Flickr, Inc.)

Download de app hier

#8 Asana

Asana is gemaakt om je te ondersteunen bij het plannen en beheren van taken en projecten. Het taakbeheersysteem van Asana is de belangrijkste functie, maar gebruikers kunnen ook opmerkingen en bijlagen toevoegen, deadlines vaststellen en de status van opdrachten aanpassen.

Download de app hier

#9 Fax.Plus

Om faxen te versturen heb je al lang geen speciaal apparaat meer nodig. Daar bestaat namelijk een Android-app voor. Met Fax.Plus kunnen Android-gebruikers documenten maken, aanpassen en ondertekenen.

Ook is het mogelijk om aantekening bij bestanden te maken en opmerkingen toe te voegen.

Download de app hier

#10 Calibre Companion voor Android

Met Calibre Companion heb je altijd toegang tot je e-boeken, waar je ook bent, en kun je gemakkelijk tussen apparaten schakelen zonder gedoe. De app is beschikbaar voor zowel Android- als iOS-apparaten en biedt een reeks handige functies.

Je kunt bijvoorbeeld je bibliotheek filteren en sorteren, labels toevoegen en je verzamelingen beheren. Deze applicatie is een echte aanrader voor actieve lezers.

Download de app hier

Android 14 krijgt 5 nieuwe functionaliteiten waar we niet op kunnen wachten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen