10 belangrijke dingen die je wilt weten over Final Fantasy VII Rebirth

Games Sam Dille 3 mrt 2024
Leestijd: 5 minuten

In Final Fantasy VII Rebirth moeten Cloud en zijn vrienden een enorme wereld redden. Een aantal handige tips zijn daarom zeker geen overbodige luxe.

Final Fantasy VII Rebirth, de nieuwste RPG van Square Enix, is een enorm spel. En net als bij elk groot avontuur zijn er tientallen subsystemen, functies en lagen om doorheen te navigeren.

Als je het eerste spel in de nieuwe trilogie, Final Fantasy VII Remake, hebt gespeeld, heb je de basis al te pakken. Maar iedereen kan zo nu en dan wel wat goede tips gebruiken. Of je nu beginner bent, of fanatieke fan.

10 handige tips voor fans van Final Fantasy VII Rebirth

Deze tien dingen wil je echt weten als je Final Fantasy VII Rebirth speelt. Ze maken je game-ervaring stukken beter.

#1 Druk op L1 om het affinity level van personages te bekijken

Wil je weten of een bepaald personage in Final Fantasy VII Rebirth je mag? Tijdens bepaalde scènes zie je misschien al die lachende gezichtjes boven hun hoofd, maar als je aan het rondlopen bent, is het niet zo duidelijk. Als je L1 ingedrukt houdt, kun je het affinity level van elk personage met Cloud op dat moment zien.

Affinity level met andere personages
Leuk of niet leuk? (Afbeelding: Square Enix / Claire Jackson / Kotaku)

#2 De open wereld is pas echt leuk als Chadley opduikt

Het echte avontuur van Final Fantasy VII Rebirth begint pas als Chadley opduikt. Als je voor het eerst Kalm verlaat en de grote open wereld van Rebirth betreedt, wil je misschien gelijk op ontdekkingstocht gaan.

Dat is prima, maar veel activiteiten kun je pas doen nadat je Chadley hebt ontmoet bij Bill’s Chocobo Ranch. Volg het verhaal gewoon zoals het gaat totdat je jouw eerste chocobo hebt, en dan kom je Chadley vanzelf tegen. Hij zal je vragen om een toren te activeren en dan krijg je allerlei interessante plekken op je kaart te zien.

#3 Houd bij welke items je wilt maken

In het Item Transmuter-menu kun je op het vierkantje drukken op elk item om het aan je to-do lijst vast te maken. Hierdoor komt het item bovenaan het Transmuter-menu te staan en zie je een paarse indicator op je scherm wanneer je genoeg materialen hebt verzameld voor dat item.

#4 Zo krijg je een betere band met andere personages in Final Fantasy VII Rebirth

Wil je graag een betere band opbouwen met een bepaald personage? Het doen van side quests is een van de beste manieren om dat te doen. Als je een side quest oppakt, speelt een van de teamleden een belangrijke rol in het verhaal. Zodra je de missie voltooit, zal je band met dat personage verbeteren.

Side quests uitvoeren
Op een missie gaan (Afbeelding: Square Enix / Claire Jackson / Kotaku)

#5 Gebruik Asses materia in Final Fantasy VII Rebirth

Het gebruiken van de Assess materia (die tijdens een gevecht 1 ATB-lading vereist en te vinden is onder Abilities) is essentieel om de sterke en zwakke punten van een vijand te leren kennen. Je moet dit aan het begin van elk gevecht met een nieuwe vijand gebruiken om te leren hoe je hun zwakke plekken kunt benutten en ze onder druk kunt zetten of verzwakken.

#6 Kies makkelijk tussen verschillende personages

Heb je keuzestress over wie er in je team moet zitten? Als je in het hoofdmenu ‘Materia and Equipment’ selecteer, zie je een balk onder elke personage. Sommige zijn deels gevuld, terwijl anderen een geel vinkje hebben. Die balk staat voor wapenvaardigheden.

Elke keer dat je een nieuw wapen voor een personage krijgt, kunnen ze een nieuwe wapenvaardigheid leren door het genoeg keer in gevechten te gebruiken. Een goede manier om te beslissen wie er moet vechten in het spel, is te zien wie wapenvaardigheden moet leren. Degene die hun nieuwe vaardigheid moeten leren, moeten actief vechten.

#7 Experimenteer met verschillende materialen

Sommige personages in Final Fantasy VII Rebirth zijn duidelijk beter in bepaalde rollen. Aerith is bijvoorbeeld de beste in magie in het spel, dus het is logisch om haar veel aanvallende en verdedigende spreuken te geven. Maar omdat je elk soort materiaal aan elk personage kunt geven, kun je interessante combinaties maken die een mooie mix van strategie en creativiteit bieden.

Materialen in Final Fantasy VII Rebirth
Goed verdelen (Afbeelding: Square Enix / Claire Jackson / Kotaku)

Je kunt de materia van elk personage bekijken in de sectie ‘Materia and Equipment’. Maar als je in dit menu op het touchpad drukt, verschijnt er een overzicht waarop je kunt zien welk materiaal iedereen heeft uitgerust, en je kunt ze gemakkelijk tussen personages wisselen.

#8 Vliegensvlugge navigatie door de kaarten

Deze tip bespaart je echt heel wat moeite. Het enige wat je hoeft te doen om door de kaarten van Rebirth te navigeren is op de menu/pauzeknop te drukken (de knop rechts van het touchpad op de DualSense) en dan zoom je automatisch uit, één laag per keer.

#9 Start minigames opnieuw op

Final Fantasy VII Rebirth zit vol met toffe minigames. En de meeste laten je toe om te pauzeren en opnieuw te proberen. Sommige minigames gaan namelijk misschien niet meteen goed, zoals het kaartspel Queen’s Blood. Bespaar jezelf de moeite van een nederlaag en probeer het gewoon opnieuw als een minigame te moeilijk is.

#10 Lees de handleiding van Final Fantasy VII Rebirth

Raak je in de war door een bepaald onderdeel? Ga naar de Handleiding in het hoofdmenu om te lezen over van alles, van het verkennen van de wereld tot gevechtssystemen. Hoewel je niet alle mogelijke tips en trucs in het spel zult vinden (daar zijn wij voor), staat er een heleboel handige info in.

Final Fantasy VII Rebirth is een heerlijke ode aan een icoon

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen