10 epische nieuwe functies voor je iPhone, AirPods en meer

Tech Jeroen Kraak 6 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

Gisteren hebben we eindelijk kunnen zien wat Apple ons te bieden heeft tijdens de WWDC23 keynote. WANT-hoofdredacteur Mark Hofman was er live bij en vertelt je alles over de nieuwe functies voor de iPhone, Apple Watch en AirPods.

De WWDC23 keynote die gisteren plaatsvond zat boordevol nieuws. We zagen niet alleen voor het eerst de nieuwe Apple Vision Pro en de 15-inch MacBook, maar er was ook ruimte voor de nieuwe besturingssystemen van Apple. De belangrijkste daarvan is natuurlijk iOS 17 voor de iPhone. Mark zal je vanuit Apple Park in Californië laten zien welke nieuwe dingen je allemaal kunt doen op je iPhone.

Geweldige nieuwe functies voor je iPhone, Apple Watch, AirPods en meer

Tijdens WWDC23 richt Apple zich vooral op ontwikkelaars, maar dat betekent niet dat jij er helemaal niets aan hebt. Sterker nog, je ziet er allerlei coole functies die naar je iPhone, Apple Watch en Mac komen. Welke zijn nu echt supervet en moet je in de gaten houden? Mark legt het uit in de onderstaande video.

Verbeteringen voor de iPhone

Live-voicemail komt naar je iPhone. Hierdoor zie je meteen wie er belt op je scherm en krijg je ook een transcriptie te zien van de ingesproken tekst. Zo kun je altijd nog opnemen wanneer je dat wilt. Daarnaast kun je nu ook via FaceTime een korte video opnemen en naar de desbetreffende persoon sturen, handig als diegene niet opneemt.

Daarnaast wordt je iPhone ook nog slimmer op het gebied van typen. Autocorrect maakt in iOS 17 gebruik van een nieuw taalmodel, waardoor het jou beter leert kennen en precies voorspelt wat je eigenlijk wilt zeggen.

iOS 17 brengt ook StandBy naar de iPhone, vergelijkbaar met Google Home. Het is een handige hub, agenda of fotolijstje. Met behulp van widgets bepaal je zelf hoe het eruitziet.

iOS 17 introduceert ook Check In voor de iPhone. Hiermee kun je heel gemakkelijk delen wanneer je op een bepaalde tijd op een bepaalde plaats bent. Mark legt in de video uit hoe dit precies werkt.

Apple Watch

Over Widgets gesproken, deze zul je ook zien op de Apple Watch vanaf aankomend najaar. De structuur is iets anders dan op de iPhone, maar het is wel een enorme toevoeging. Als je aan de Digital Crown draait, kun je gemakkelijk door alle verschillende widgets scrollen.

AirPods

Er zijn niet alleen verbeteringen op de Apple Watch en iPhone, ook de AirPods worden onder handen genomen door Apple. Er komt geen nieuw model, maar ze krijgen wel een toffe nieuwe functie. Met Adaptive Sound schakelt het automatisch tussen de transparantiemodus en de ruisonderdrukking. Erg handig dus.

AirDrop

Apple maakt AirDrop nog beter met behulp van NameDrop. Hiermee kun je gemakkelijk jouw gegevens delen met iemand anders tijdens een zakelijk evenement. Het is natuurlijk ook erg handig in de kroeg.

NameDrop AirDrop iphone apple
Makkelijk je gegevens overdragen zonder AirDrop dankzij NameDrop. (Afbeelding: Apple)

Gamen op je Mac

Laten we eerlijk zijn, de Mac staat niet echt bekend om zijn gamingcapaciteiten. Maar dat moet nu veranderen, want de computer krijgt nu GameMode. Hiermee zou je beter moeten kunnen gamen op de Mac. De GPU en de CPU worden tijdens het gamen optimaal afgestemd op het spel, wat zou moeten leiden tot een veel betere ervaring.

Facetimen op televisie

Het is nu mogelijk om te FaceTimen op jouw televisie. Dat is natuurlijk heel tof, maar ook handig tijdens videovergaderingen. De dichtstbijzijnde iPhone of iPad neemt de taak waar om te filmen.

Mentale gezondheid op iPhone en iPad

FaceTimen met je familie is natuurlijk goed voor je mentale gezondheid, maar Apple gaat je daar nog verder mee helpen. De Gezondheid-app richt zich meer op je mentale gesteldheid. Hoe precies? Mark zal je dat uitgebreider vertellen in de video. Dus zeker kijken!

Apple presenteert deze nieuwe producten tijdens Keynote WWDC23

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen