10 geweldige gadgets die het leven in de keuken een stuk makkelijker maken

Gadgets Mark Hofman 29 aug 2021
Leestijd: 4 minuten

De wereld van innovatie en technologie gaat uiteraard verder dan smartphones en tablets. Of je het nu hebt over streamingdiensten, games of gadgets: ze horen er allemaal bij. Ons hart gaat er sneller van kloppen, al helemaal wanneer je het over gadgets hebt die het leven makkelijker maken.

Daarom zoeken we bij WANT regelmatig de allerbeste gadgets voor je uit. In dit artikel richten we ons tot de gadgets die het leven in de keuken een heel stuk makkelijker maken. Klinkt misschien niet zo spannend, maar geloof ons als we zeggen dat dit wel degelijk spannend kan zijn. Mark laat je in dit artikel zien waarom.

10 perfecte gaming gadgets die niet in je mancave mogen ontbreken

10 geweldige gadgets voor de keuken

Wie zelf iedere avond voor het eten zorgt zal weten dat de keuken al snel een vrij stressvolle plek kan zijn. Of het nu gaat om de rommel die je maakt of dat je te maken hebt met bepaalde producten die je niet openkrijgt: het kan best vervelend zijn. Gelukkig staat het internet vol met geweldige gadgets die je leven op dat gebied een stuk makkelijker kunnen maken. Ik zet ze voor je op een rij.

#1 Een maatbeker voor weldenkende mensen

Wie zijn hoofd regelmatig plat op het keukenblad legt is met hele andere dingen bezig dan koken, of probeert simpelweg alle maatbekers op aarde te lezen. Op één of andere manier heeft iemand bedacht dat de streepjes aan de zijkant van het glas moeten staan. Gelukkig zijn gadgets zoals de OXO Good Grips in het leven geroepen om ons leven op dat gebied makkelijk te maken.

Keuken gadgets
Dat is pas een beker, maat! (Afbeelding: Amazon)

#2 Gadgets der gadgets voor het ontbijt

Heb jij het altijd dusdanig druk in de ochtend dat je geen tijd hebt voor een goed ontbijt? Met de Home ontbijtmachine is dat excuus niet meer geldig. Deze gadget zorgt ervoor dat jij een eitje bakt, kop koffie zet en broodjes in de oven legt zonder ook maar een klein beetje tijd te verliezen. Ik zei toch dat de wereld van gadgets fantastisch is?

Keuken
Geen tijd meer nodig! (Afbeelding: Amazon)

#3 Die verdomde pot gaat…open?

Gadgets zijn in het leven geroepen om ons leven, soms op onzinnige wijze, makkelijker te maken. De Cabilock Jar Gripper is daar wat mij betreft het uitstekende voorbeeld van. Geen pot meer in de wereld waar jij de deksel niet van open krijgt.

Keuken gadgets
Grip op de zaak (Afbeelding: Amazon)

#4 Afgieten was nog nooit zo makkelijk

Ik ben een onhandige jongen en raak nog wel eens mijn pasta kwijt tijdens het afgieten. Ik ben al tijden het internet aan het afstruinen voor fantastische gadgets voor deze rubriek, maar heb er nooit aan gedacht om naar een oplossing voor mijn eigen probleem te zoeken. Bij deze is die oplossing eindelijk gevonden.

Keuken
Pasta net in, he? (Afbeelding: Amazon)

#5 Gadgets: pasta-lovers opgelet!

Nu we het toch over pasta hebben: heb jij ook altijd net te veel of net te weinig pasta op je bord liggen? Wat dat betreft is deze spagetthimeter ideaal. Stop de pasta in het juiste gat (elk nummer is het aantal personen voor wie je kookt) en ga door tot er niets meer bij past. Voila ouwe Italiaan! Je hebt voldoende pasta!

Keuken gadgets
Je zou er aarblij van worden… (Afbeelding: Amazon)

#6 De zak blijft open

Het openhouden van een plastic zakje klinkt niet moeilijk, maar is het (door de hevig stress in de keuken) soms wel. Gadgets als de Jokari Baggy Opener zijn wat dat betreft een geschenk uit de hemel. Bevestig het zakje, zet de poten uit elkaar en vullen die hap!

Keuken
Niet bij de zakken (het is pakken) neer gaan zitten (Afbeelding: Amazon)

#7 Warme voeten in de keuken

Kouden voeten in de keuken: wie heeft er geen last van? Nou, best veel mensen denk ik. Ik weet het zelf eigenlijk ook niet. Ik zie een gekke gadget om warme voeten te krijgen, ik bied het aan. Kijk maar even wat je er mee doet.

Keuken gadgets
Warme poot bij het blok is optimale prestatie van de kok (Afbeelding: Amazon)

#8 Gadgets: tijd voor frituur!

Patat of Friet: we gaan de discussie hier niet voeren, want ik kom in vrede. Tijdens mijn zoektocht naar handige gadgets in de keuken heb ik namelijk de ideale gadget gevonden voor mensen die gek zijn op langwerpige stukken aardappel uit de frituur. Met de KitchenCraft aardappelversnipperaar maak je namelijk in no time van je aardappel een lading zelfgemaakte aardappelstengels. Wel nog even frituren natuurlijk.

Keuken
Ik durf geen friet en geen patat te zeggen (Afbeelding: Amazon)

#9 Water blijft eindelijk in de pan

Het kan aan mij liggen (lees: het ligt aan mij), maar mijn pan met water kookt regelmatig over. Irritant als wat en daarom is deze keukenhulp van Kuhn Rikon een van de fijnste gadgets die ik ben tegengekomen. Leg dit kapje op je pan en overkoken zal de boel niet meer. Heerlijk!

Keuken gadgets
De koning (Afbeelding: Amazon)

#10 Slaapzacht, lieve spons

Gadgets hoeven niet alleen handig te zijn, ze mogen ook voor vermaak zorgen. Want een lachend mens telt voor twee (nog nooit iemand horen zeggen) en met deze sponshouder lach je zonder twijfel. Is het niet fantastisch?

Keuken
Slaapzacht (Afbeelding: Amazon)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen