1Blocker: uitgebreide iOS-adblocker nu ook op Mac

Apple rmens 10 jun 2016
Leestijd: 2 minuten

Advertenties tussen, over, door en zwevend boven content. Hoewel we ze je op OMT -zolang het financieel kan ?- proberen te besparen, kan het lezen of bekijken van content op het web soms als een jungle zijn. Daarom zijn er adblockers.

1Blocker is een van de beste adblockers voor iOS en nu ook als OS X Safari-extensie beschikbaar. De app synchroniseert instellingen tussen iOS en OS X via iCloud. Zo blokkeer je snel content op je iPhone én Mac.

Meer dan advertenties en trackers

1Blocker biedt veel instellingsmogelijkheden. Zo is het mogelijk om naast advertenties ook cookie-popups, share-knoppen en web fonts die megabytes aan extra ballast aan sites toevoegen te blokkeren. Filters zijn individueel in- of uit te schakelen en ontbreekt een whitelist en mogelijkheid om alleen bepaalde elementen op een pagina te verbergen niet.

Minpunt is dat de lijst met filters niet doorzoekbaar is, als je één advertentie­netwerk wil toestaan, scroll je je een ongeluk. Op iOS is zoeken wel mogelijk en omdat de instellingen gesynchroniseerd worden, is dat een workaround.

Klik/tap voor groter.

Alleen Safari

1Blocker werkt op OS X in twee delen, het eerste deel -de app zelf- is te koop in de Mac App Store. Dit zorgt voor de instellingen en synchronisatie. Het eigenlijke blokkeren van content wordt gedaan door een Safari-extensie, die je los dient te downloaden. Het werkt alleen met Safari omdat 1Blocker de officiële content blocker API van Apple gebruikt. Dit maakt de software erg snel en efficiënt, maar alleen binnen Apple’s browser toepasbaar.

Het verschil met andere extensies (Adblock Plus, Ghostery en uBlock) is dat deze content na het laden blokkeren en verbergen (niet renderen). Safari-extensies met Apple’s API blokkeren de inhoud al voor het laden.

Whitelisten direct vanuit Safari.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen