10 handige gadgets die je leven een stukje makkelijker maken

Gadgets Lisanne Beijen 17 jul 2021
Leestijd: 4 minuten

Gadgets bestaan om jouw leven een stukje makkelijker te maken. In sommige gevallen maken ze een wezenlijk verschil en in andere maken ze je leven niet perse makkelijker, maar houden ze je lekker lui. Zo kan een klein item of apparaat een groot verschil maken. Zeker voor wie liever online shopt op zoek naar een oplossing voor een probleem, in plaats van zelf de handen uit de mouwen te steken.

Herken jij jezelf in dit gedragspatroon? Wees niet bang, je hoeft aan ons niet toe te geven dat je liever lui dan moe bent. Je hoort ons niet klagen over een paar gadgets meer of minder. Hieronder staan 10 handige items op een rij die dagelijkse ‘struggles‘ en niet zo serieuze problemen verhelpen.

Verduisterende stickers voor over je wekker

Moeite met in slaap vallen doordat het felle licht van de digitale wekker in je gezicht schijnt? Draai hem dan een kwartslag of 180 graden. Probleem opgelost. Of plak een verduisterende sticker zoals deze over het scherm van de wekker. De sticker tint het scherm zonder dat de getallen onleesbaar worden.

dim it sticker Amazon gadget
Dim It sticker (Afbeelding: Amazon)

Kabel organizer voor onderweg

Commuten naar werk of een laptop, smartphone, tablet en andere apparaten meenemen op een trip betekent chaos in de afdeling ‘kabels en snoeren’. Wanneer die op de bodem van een koffer of tas verdwijnen komen ze er gegarandeerd uit als de moeilijkste schippersknoop in de historie van knopen. De oplossing? Zorgvuldiger met je spullen omgaan. Of een kabelorganizer als deze waarin allerlei elektronische accessoires en kabels keurig kunnen worden opgeborgen. We zeggen hier ‘kunnen’, omdat de grootste sloddervos ongetwijfeld zelfs van deze speciale organizer tas een rommel kan maken.

kabel organizer tas
Kabel organizer tas (Afbeelding: Amazon)

Leeslamp met amberkleurig licht

Een leeslamp klinkt niet als een enorm spannende gadget maar luister, het is wel een van de meest handige gadgets uit dit rijtje. Zeker deze met amberkleurig licht. Waar een wit (of blauw) licht je ritme in de war brengt, is deze lamp juist bedoeld om je circadiaans ritme (je biologische klok) niet te verstoren. Het juiste licht bereidt je lichaam juist voor op slaap. Zo val je lekker met het boek op je kussen in slaap.

amber leeslamp Amazon
Amber leeslampje (Afbeelding: Amazon)

Gadgets voor op reis: Vertaalcomputer

Ik ga op vakantie en neem mee… Een vertaalcomputer. Omdat ik te lui ben om een nieuwe taal te leren. Nee, correctie, omdat het handig is én ik te lui ben om een nieuwe taal te leren.

vertaalcomputer Amazon
Vertaalcomputer (Afbeelding: Amazon)

Gadgets als huishoudhulp: Robotstofzuiger

We hoeven vast niet uit te leggen waarom een robotstofzuiger je leven een stukje, of een stuk, makkelijker maakt. Hij doet het ‘zware’ werk voor je terwijl jij met de benen omhoog zit zodat de robot er onderdoor kan racen, of terwijl je helemaal niet thuis bent. Een gadget als deze heeft een infraroodsensor voor obstakeldetectie en hoogtebepaling zodat hij niet van de trap af valt.

robotstofzuiger Amazon gadget
Robotstofzuiger (Afbeelding: Amazon)

Slimme voerbak voor hond en kat

Een huisdier verzorgt zichzelf niet. Dat doen gadgets, zoals deze automatische voerbak die je aanstuurt via je smartphone. Zo maak je het jezelf er makkelijk vanaf als huisdiereigenaar. Valsspelen? Dat is het zeker. Niet lief voor je huisdier? Dat is het ook wel een beetje. Al is die vast blij met ieder mens of robot waarvan het eten krijgt.

slimme voerbak Amazon
Slimme voerbak (Afbeelding: Amazon)

UV-sterlilisator gadget voor schone smartphone en meer

Volgens de wetenschap kun je niet zo direct stellen dat een commerciële UV sterilisator zoals deze ervoor zorgt dat je minder snel besmet raakt met een virus. Het desinfecteren van je smartphone, die bizar veel bacteriën bevat, is een kleine maatregel met een klein effect in het grote geheel. Maar een beetje extra hygiëne en voorzorg kan nooit kwaad. Zeker niet nu.

smartphone steriliser group deal
Smartphone UV sterilizer (Afbeelding: Groupdeal)

Tover kraanwater om in bruisend water

Plastic frisdrankflessen kopen in de supermarkt? Dat kan anno 2021 echt niet meer. Vanaf nu maak je thuis zelf frisdrank. Dat scheelt je, naast plastic, ook een paar ritjes naar de supermarkt. Tel uit die winst. Al moet je natuurlijk wel eerst geld uitgeven om dit stijlvolle gadget in huis te halen.

Aarke Carbonator II gadget
Aarke Carbonator II (Afbeelding: Amazon)

Gadgets voor wie liever lui dan moe is: Bedtafel met laptopstandaard

Werken vanuit huis? Chill. Werken vanuit bed? Dat is alleen aan de ultieme chiller besteedt die vanuit een zacht en warm bed nog steeds productief kan zijn. Ons niet gezien. Jou wel? Dan is dit het gadget wat je zoekt. Een bedtafel met laptopstandaard (en ruimte voor je smartphone en een glas wijn). Misschien moet je tijdens werktijd dat glas wijn even inruilen voor een kop koffie.

bedtafel laptopstandaard gadget
Bedtafel met laptopstandaard (Afbeelding: Amazon)

Apple lightning naar 3.5 mm koptelefoonaansluiting

Leuk hoor Apple, die AirPods, maar niet iedereen loopt graag rond met Bluetooth in zijn hoofd. Een hoofdtelefoon of oordopjes met 3.5 mm kabel koppelen aan de nieuwere iPhones (of inmiddels al niet zo nieuw meer) kan alleen wanneer je daar een adapter voor hebt. Dit kleine kabeltje is de redder in nood.

3,5 mm Apple lightning adapter
Apple Lightning naar 3.5 mm kabel (Afbeelding: Apple)

Ben je geïnspireerd en op zoek naar meer handige gadgets? Check dan hier de top 15 gadgets uit de Action, Lidl, Aldi, Kruidvat en Groupdeal folder van deze week. Daar vind je een budget activity tracker, opblaasbare jacuzzi (oké, niet perse handig maar wel chill), een goedkope elektrische fiets en meer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen