Sam Dille
Sam Dille Apps 2 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

3 magistrale tips om je TikTok-account keihard viral te laten gaan

Viraal gaan op TikTok is een uitdaging. Met meer dan 1 miljard maandelijkse actieve gebruikers en miljoenen video’s die dagelijks worden geüpload, kan het veel werk kosten om op te vallen. Maar het is niet onmogelijk, zelfs niet voor kleine accounts. Wij helpen je er graag bij.

Om viral te gaan op TikTok moeten je video’s een cruciale test doorstaan in het algoritme. De app serveert je video eerst aan een kleine groep gebruikers, die het onderwerp van de video interessant vinden. Als het filmpje positief wordt ontvangen door de steekproef, kan TikTok het aan een groter publiek laten zien. Blijft de video het goed doen, dan wordt de groep kijkers steeds groter.

Met deze drie tips gaan jouw video’s als een speer op TikTok

Hoe lang dit duurt blijft een beetje gokken. Het kan uren, dagen of zelfs weken duren voordat een video viral gaat. Gelukkig zijn er genoeg dingen die je kunt doen om je kansen op TikTok te vergroten. Wij geven je de drie belangrijkste.

#1 Doe mee met zo veel mogelijk TikTok-trends

Het komt vaak voor dat bepaalde geluiden of video-formats trending worden op TikTok. En dan kun je wel een kleine goudmijn noemen. Trends zijn vaak pakkend en eventuele kijkers weten al een beetje wat ze kunnen verwachten. Het maakt de kans een stuk groter dat ze even blijven kijken.

Zelfs als je een ‘zelfbedachte video’ maakt kan het handig zijn om er een viral geluid onder te plakken. Je video komt op die manier terug in de feed van het geluid, waardoor de kans groter is dat kijkers hem zullen vinden. Zorg er wel voor dat je bij het gebruiken van trends altijd jezelf bent en creatief blijft.

Probeer bijvoorbeeld deze trend uit

@mariannarozmajzl

Jokes he wouldn’t want it any other way

♬ som original – SUZY SANTOS

#2 Begin met een goede openingszin

Gebruikers van TikTok zijn de hele dag door aan het swipen. Video’s die ze niet interessant genoeg vinden, swipen ze zonder pardon weg. Extra belangrijk dus dat je al in de eerste vijf seconden de aandacht trekt van de kijker. Dat doe je door te beginnen met een sterke openingszin. In onderstaande video staan een paar goede voorbeelden.

We adviseren je ook om niet te lange video’s te maken. TikTokkers zijn heel vlug en hebben niet het geduld om langer dan één minuut naar een video te kijken. Wil je toch wel een lange video maken, zorg dan voor dat je begint met een goede openingszin die je pas later in de video verder toelicht.

@ugc.social

UGC hook examples for everyone asking!!! #ugc #ugccreator #ugcconcept #ugctips #usergeneratedcontent #ugccreators #marketing #digitalmarketing #ugcexample #contentcreator #contentcreatortips #microinfluencertips #ugcvideo #tiktokads #ugcjourney #ugcupdate #UGCcommunity #ugcideas

♬ Sia – Xeptemper

#3 Word een ster in videobewerking

TikTok is een visueel platform, wat betekent dat een video die er mooi en professioneel uitziet vaak meer kliks krijgt. Dat bereik je door je video goed na te bewerken. Van het toevoegen van bijschriften en stickers tot het monteren van video-overgangen en special effects.

Voor het bewerken van je video’s raden we je aan de in-app-bewerkingstools van TikTok te gebruiken. Bestudeer alle opties die je hebt en probeer veel uit. Zo ontdek je wat er bij je past en vooral wat niet. Je kunt er ook voor kiezen om apps van derden te gebruiken. Het kan in het begin misschien een uitdaging zijn. Maar hoe meer je bewerkt, hoe makkelijker het wordt.

Premiere Pro te duur? Dit zijn de beste (gratis) alternatieven!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!