5 AirPods hacks die iedereen echt zou moeten kennen

Tech Mark Hofman 14 jun 2019
Leestijd: 4 minuten

Apple’s AirPods zijn een immens groot succes. Ondanks het feit dat vergelijkingen met tandenborstel de producent om de oren vloog, kom je anno 2019 heel veel mensen tegen die gebruik maken van de handige oortjes. Maar maak jij als gebruiker wel optimaal gebruik van deze dingen?

5 AirPods hacks die je moet kennen!

Er zijn namelijk een aantal AirPods features die veel mensen nog niet kennen. Bij WANT zijn we de rotste niet en zetten we deze features voor je op een rij. Dit zijn 5 hacks die iedereen zou moeten kennen. Ben jij al in het bezit van deze kennis ga je al tijden lekker met je AirPods. Ken je deze hacks nog niet, dan gaat er zonder twijfel een wereld voor je open!

Dit zijn de hacks die je moet kennen:

#1 Check wie er belt zonder je telefoon te pakken

Een van de beste dingen van AirPods is misschien wel dat je gewoon rond kan lopen en mensen kunt bellen, zonder je telefoon ook maar een seconde in je hand te hebben. Het is een fantastische functie die helaas wel een klein nadeel met zich meedraagt. We blijven immers Nederlandsers, dus moeten altijd wat te zeiken hebben.

Het enige nadeel van het bellen met je AirPods in is dat je, voor het gesprek begint, geen idee hebt wie er belt. Uiteraard kan jij je telefoon uit je zak halen om te checken wie het is, maar dat lijkt niet helemaal de bedoeling te zijn van het draadloos bellen. Gelukkig is er een mogelijkheid om, zonder je telefoon een keer aan te raken, te horen wie er belt. Dit doe je door een feature genaamd Call Announcements aan te zetten. Met deze feature ingeschakeld roept je iPhone simpelweg de naam van de persoon die belt door je AirPods heen. Zo weet je direct wie er belt en hoef je niet zo ongemakkelijk op te nemen.

Call Announcements zet je aan via Instellingen > Telefoon > Kondig beller aan > Alleen koptelefoon.

Apple iPhone AirPods hacks instelling

#2 Vind je verloren AirPods

Het komt heus wel een keertje voor dat je niet meer weet waar jij je AirPods gelaten hebt. Je kunt niet meer weten waar het hele doosje gebleven is of bent simpelweg 1 oortje verloren. Gelukkig is er een manier om deze dure, maar fijne, units terug te vinden.

Zodra de “Find My iPhone” feature aanstaat voor je iPhone, zal deze ook direct geactiveerd zijn voor de AirPods. Wanneer dat niet het geval is, moet je deze simpelweg activeren. Wanneer jij (een van) je AirPods kwijt bent is het mogelijk om deze door middel van deze applicatie te vinden. Op de kaart die in de app zit is te zien waar je AirPod is. Hoe dichterbij je komt, hoe makkelijker het is om deze te vinden. Naast de kaart wordt er ook gebruik gemaakt van drie verschillende kleuren: blauw (apparaat is aan het verbinden), groen (apparaat staat aan) en grijs (apparaat staat uit).

In het beste geval zie je de kleur groen en is het uiterst makkelijk om de AirPods op te sporen. Druk op het groene rondje en de oortjes zullen een geluid afspelen. Op deze manier hoef jij alleen nog maar richting het geluid te lopen en zijn ze zo gevonden!

#3 Gebruik de case als iPhone-houder

Twitter-gebruiker @elfanek heeft een fantastisch trucje ontdekt met de case van de AirPods. Wie snel een iPhone-houder nodig heeft en er geen eentje bij zich heeft, kan prima uit de foto met deze Go-Go Gadget doe-het-zelf houder.

Apple iPhone XS Max earpod houder

#4 Verbinden apparaten die niet van Apple zijn

AirPods zijn overduidelijk ontworpen om zo goed mogelijk te werken met Apple producten, maar dat wil niet zeggen dat ze nergens anders voor te gebruiken zijn. Zo kunnen deze oordoppen ook als standaar Bluetooth EarPods gebruikt worden voor Android-smartphones bijvoorbeeld. Het enige wat je hiervoor moet doen is de AirPods in de oplaad-case stoppen, de deksel open te klappen en het knopje aan de achterkant van het doosje ingedrukt te houden. Het lampje aan de voorkant begint te knipperen en dat betekent dat de oordoppen in pairing mode staan. Zoek de AirPods op in je Bluetooth-instellingen en je bent klaar om te gaan!

Hou er wel rekening mee dat de oordoppen wel wat minder functionaliteiten hebben bij een Android-smartphone.

#5 Check batterij-percentage makkelijker

Het kan soms best lastig zijn om het percentage batterij van de AirPods goed in de gaten te houden. Om dit zo snel mogelijk te checken is het mogelijk om de “batterij-widget” toe te voegen aan het scherm rechts van het home-scherm. Daar krijg je in een keer een mooi overzicht te zien van het percentage van zowel de case als de AirPods!

AirPods instellingen iPhone iOS

Heb je zelf nog wat toffe AirPods tips of hacks? Stuur ze dan naar [email protected]!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen