De 5 beste gratis Google Chrome extensies van 2022

Apps Dennis Mons 22 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Google heeft wederom aangegeven welke extensies anno 2022 het best werken met Chrome. Dit zijn de vijf waar het bedrijf meest trots op is en, het is waar, ze zijn dan ook verdraaid handig én gratis.

De juiste extensies vinden voor je internetbrowser kan best een uitdaging zijn. Gelukkig heeft Google zelf de beste van dit jaar op een rij gezet voor Chrome.

Breid Google Chrome uit dankzij fijne extensies

Het vinden van goede Chrome-extensies is af en toe een uitdaging. Je ziet door de bomen het bos niet meer. Wat dat betreft is zo’n lijst van Google zelf aan het einde van het jaar wel verdraaid prettig. Dit zijn de extensies die je even, volgens het bedrijf, moet installeren.

#1 Tango

Deze extensie helpt gebruikers bij het maken van handleidingen met schermafbeeldingen. Het maakt bijvoorbeeld een screenshot van elke stap van een werkproces. Er is een gratis versie beschikbaar, maar die is wel een tikkie beperkt. Hoe dan ook het proberen waard.

#2 SwiftRead

SwiftRead is een Google-extensie voor snellezen. Met een simpele sneltoets kan je dus rap door teksten lopen. Je kunt een doel van woorden per minuut instellen en de lettergrootte in de interface is aan te passen. Er is een Pro-versie beschikbaar die snellezen in PDF’s, Kindle-boeken en ePubs en spraakfuncties ondersteunt. Je krijgt dan meer lettertypen, kleurschema’s en meer. Dus als je even wat rapper wilt leren lezen: Swiftread helpt.

#3 LINER

Een uitstekend en extreem handig programma om informatie op internet te markeren, op te slaan en te organiseren. De gratis versie gebruikt helaas advertenties maar er is een premium-uitgave die meer opties heeft.

#4 Compose AI in Chrome

Deze extensie voor Google Chrome is aangedreven door Open AI en GPT-3. Het is een AI-assistent die zinnen automatisch aanvult of herformuleert, e-mails beantwoordt en meer. Het is wat dat betreft te vergelijken met ChatGPT. Het maakt je leven er een stuk makkelijk op als je Chrome gebruikt.

#5 RoPro voor Google Chrome

Een beetje gamer kan dit wel waarderen. De Roblox-Google Chrome-extensie voegt meer dan een dozijn functies toe aan Roblox, waaronder cloudspelen in bepaalde regio’s, thema’s van over de hele wereld, en meer.

Breid dus je standaardbrowser zeker uit met deze gratis awesome Google Chrome-extensies in 2022.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen