5 Google Chrome-extensies die elke Crypto-liefhebber wil hebben

Crypto Dunke van Boekel 12 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

De wereld van crypto blijft voor velen intrigerend. Digitale munten als Bitcoin en Ethereum hebben menig investeerder in de ban, met de gedachte dat we uiteindelijk overstappen op crypto in dagelijks gebruik. Met deze extensies op Google Chrome komen we daar misschien nog wel dichterbij ook.

Het kan allemaal best ingewikkeld zijn, die crypto’s. Gelukkig zijn deze extensies er dus om jou te helpen met het navigeren in dit doolhof, zodat je niet in een gat valt.

De 5 ideale Google Chrome-extensies voor Crypto

Om jouw online ervaring rondom crypto makkelijker te maken hebben wij de Google Chrome Web Store afgespeurd naar de beste extensies die jou gaan helpen.

#1 Metamask

Metamask is een van de meest gebruikte applicaties in de wereld van crypto. Wat daarbij helpt is dat de Google Chrome-extensie ook samenwerkt met een app die gewoon op je mobiel te downloaden is. Zo kun je overal bij je crypto-wallet.

Het is met deze extensie mogelijk om gebruik te maken van twee blockchains. Die van Ethereum (waardoor je dus toegang hebt tot de cryptomunten van Ethereum) en Binance Smart Chain (die een gevarieerd aanbod aan munten heeft). Wisselen tussen de twee gaat met een druk op de knop.

#2 Wallet Highlighter

Vrijwel overal waar geld te verdienen valt, duiken er uiteindelijk kwaadwilligen op die mensen op proberen te lichten. In de wereld van crypto is dat niet anders, maar met deze extensie van Google Chrome hoef je je daar geen zorgen meer om te maken.

Bitcoin crypto cryptocoins cryptocurrency, Google Chrome extensie
Verminder het risico. (Afbeelding: Pexels / Karolina Grabowska)

De Wallet Highlighter extensie beschermt jouw crypto-wallet tegen onder andere fraude, phishing en diefstal. De Google Chrome-extensie scant andere wallets en bekijkt zo of deze een risico kunnen vormen.

#3 Zoidpay voor Google Chrome

Het uiteindelijke doel van de vooruitgang in crypto is dat we uiteindelijk kunnen betalen met de munten in die digitale portemonnees. Met Zoidpay kan dat nu al. Er wordt een digitale betaalkaart aangemaakt, waarna je geld vanuit je wallet kunt overzetten naar die kaart en betaalt.

Het is misschien nog niet het perfecte beeld van de toekomst van crypto, maar met deze Google Chrome-extensie komen we in ieder geval iets dichter bij een wereld waarin we betalen met deze munten.

#4 Crypto Tab

Even een vrij simpele, want die mogen er ook zijn. Deze Google Chrome-extensie vervangt het standaard tabblad met een duidelijk overzicht van hoe de Bitcoin er op dat moment voor staat en wat de stijging is.

Bitcoin crypto cryptocoins cryptocurrency, Google Chrome extensie
Muntjes (Afbeelding: Pexels / Alesia Kozik)

#5 Trust Wallet

Zoals we eerder al zagen is crypto soms nog een soort mijnenveld om je door te navigeren. Deze laatste Google Chrome-extensie helpt je daar dan ook weer mee.

Deze applicatie werkt ook samen met een Wallet die te downloaden is op je mobiel, en laat je veilig digitale muntjes kopen en verkopen. De simpliciteit van de app is op die manier makkelijk te vinden binnen jouw browser.

Wat is kunstmatige intelligentie (AI) en wat kunnen we er precies mee?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen