5 onmisbare trucs om op je iPhone te gebruiken volgens een ex-Apple medewerker

Apple Sam Dille 1 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

Je hebt vast al jaren een iPhone in je broekzak of tas zitten. Toch zijn er nog steeds dingen die je niet weet over de smartphone. Wij praten je bij.

Voormalig Apple-medewerker Tyler Morgan gaat op dit moment viraal op TikTok. Hij post daar regelmatig allerlei tips en tricks over de iPhone. Ze helpen je om een stuk sneller te typen en te navigeren door de interface van je favoriete smartphone.

Of je nu al jaren een iPhone gebruikt, of pas net bent overgestapt. Met deze tips steek je altijd wel iets op.

5 iPhone tips van een oud Apple-medewerker

Morgan heeft enorm veel tips gepost. Daarom hebben wij een selectie gemaakt van de handigste hacks. Als je niet genoeg kunt krijgen, dan kun je terecht op de TikTok-pagina van de voormalig Apple-medewerker.

#1 Snel cijfers typen

Als je cijfers wilt typen op een iPhone, doe je dat normaal gesproken met een apart tabblad in je toetsenbord. Maar eigenlijk hoeft dat helemaal niet. Er is namelijk een handige sneltoets waarmee je razendsnel cijfers kunt tikken.

Het enige wat je hoeft te doen, is de ‘123-toets’ ingedrukt te houden. De cijfers verschijnen vervolgens vanzelf. Als je de cijfers hebt getypt, laat je de ‘123-toets’ weer los en dan kom je terug bij het gewone toetsenbord.

#2 Verander je toetsenbord in een touchpad

Bij het typen van lange teksten op je iPhone, moet je veel scrollen en zoeken als je iets wilt herschrijven. Dankzij deze truc gaat dit een stuk sneller.

Houd de spatiebalk ingedrukt en je toetsenbord verandert in een touchpad. Op die manier kun je met de cursor makkelijk door de tekst navigeren om fouten te herstellen.

Het iPhone 16-gerucht dat maar terug blijft komen
(Afbeelding: Unsplash)

#3 Speciale tekens op het toetsenbord van je iPhone

Typ je vaak in verschillende talen, dan weet je vast dat toetsenborden niet altijd goed meewerken. Zo komt het vaak voor dat speciale tekens en letters hier en daar ontbreken. iPhone heeft hier een handige oplossing voor, zodat je niet van toetsenbord hoeft te veranderen.

Als je een letter, cijfer of symbool ingedrukt houdt op het iPhone-toetsenbord, krijg je verschillende opties. Je kunt bijvoorbeeld verschillende versies van dezelfde letter selecteren of extra symbolen kiezen. Gewoon even ingedrukt houden en de opties verschijnen vanzelf.

#4 Typ alleen maar in hoofdletters

Soms ben je heel boos of enthousiast tijdens het typen. En dan is er maar één manier om dit het beste over te laten komen. Gebruik hoofdletters!

Als je enkel in hoofdletters wilt typen, tik dan twee keer op de pijl omhoog. Het toetsenbord van je iPhone houdt nu de hoofdletters voor je vast zodat je makkelijker kunt blijven typen.

iPhone 15 licht
(Afbeelding Jeroen Kraak/WANT)

#5 Fouten herstellen met één druk op de knop

Als je per ongeluk een typefout maakt, heb je vaak de neiging om opnieuw te beginnen. Dat is niet gek, maar het kan veel makkelijker.

Houd de verkeerde letter of het verkeerde cijfer ingedrukt en dan verschijnen er verschillende opties. Zo kun je de juiste optie selecteren zonder dat je alles hoeft te verwijderen en opnieuw te typen.

Hoe je Siri op je iPhone inruilt voor het geniale ChatGPT

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen