5 superheldenfilms die perfect zijn als je een hekel hebt aan… superhelden?

Films & Series Sam Dille 8 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

Je kan tegenwoordig bijna niet meer om superheldenfilms heen. De blockbusters harken elk jaar miljarden binnen en de superhelden nemen het hele internet over. Maar smaken verschillen.

Heb jij genoeg van Superman, val je in slaap bij het kijken van een Marvel-film of kun je het bloed van Spider-Man inmiddels wel drinken? Dan hebben we misschien wel 5 perfecte films voor jou gevonden!

5 films voor superhelden-haters

Er zijn tal van superheldenfilms te vinden die een alternatief bieden voor wat meestal in de bioscoop te zien is. Of ze nu helden bevatten die dichter bij echte mensen staan of actiescènes die een R-rating zou rechtvaardigen.

Deze films zijn voor alle mensen die aan de clichés willen ontsnappen en het superheldengenre opnieuw willen ontdekken.

1. Unbreakable (2000)

Als David Dunn na een treinongeluk wordt benaderd door stripfanaat, Elijah Price, staat zijn hele wereld op z’n kop. David worstelt met een mislukt huwelijk, financiële en ouderlijke problemen. En als klap op de vuurpijl probeert Elijah David te overtuigen dat hij eigenlijk een onverwoestbare superheld is.

Het geweldige aan deze film is dat de superheld van het verhaal zich niet bewust is van zijn krachten. En dat hij zelf moet uitzoeken hoe het is om als superheld door het leven te gaan.

2. Super (2010)

Super is ook gebaseerd op een meer realistische wereld voor superhelden. Het hoofdpersonage, Frank, heeft eigenlijk geen superkrachten. Maar hij gelooft van wel.

Nadat Franks vrouw hem verlaat voor een drugsdealer, besluit hij de slechterik te stoppen om zijn vrouw weer voor zich te winnen. Super is bizar, gewelddadig en zit vol met humor.

3. Darkman (1990)

Als je houdt van films met een ietwat flauwe humor en zonder een feel-good afloop, dan is Darkman zeker de moeite waard. Dr. Peyton Westlake wordt vermoord door de maffia omdat zijn partner belastende documenten heeft. Terwijl hij sterft, versmelt hij met een huidtransplantatie-experiment en kan hij zijn lichaam vervormen tot wie hij maar wil.

Westlake is niet echt een superheld. Hij bewandelt een duistere wegen in zijn zoektocht naar wraak. Bereid je dus voor op een hoop drama en horror.

4. RoboCop (1987): een superheld in een robotpak

In het futuristische, door misdaad geteisterde Detroit wordt een ‘good cop’ vermoord door slechteriken. Meestal eindigt het verhaal daar, maar in deze film komt de agent terug met hulp van een robotpak. Daarmee kan hij zijn aanvallers één voor één opsporen en aan te vallen.

Tijdens zijn wraaktocht staat hij voor een aantal lastige dilemma’s. Want verdient een winkeldief de doodstraf van zijn robotpak? Je ontdekt het in RoboCop!

5. Blade (1998)

Blade werd eind jaren 90 beschouwd als een hele donkere superheldenfilm. De film vertelt het verhaal van een half-mens, half-vampier die de wereld van al het kwaad bevrijdt. Zijn superhelden bestaan heeft wel een keerzijde.

Blade moet om in leven te blijven menselijk bloed drinken. Dat brengt hem in situaties die zijn vastberadenheid op de proef stellen.

Waarom we volgens Marvel helden als Spider-Man nooit zat zullen zijn

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen