Iedereen zei hetzelfde toen Steve Jobs de iPhone in 2007 aankondigde

Smartphones Lucas van de Wetering 21 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Recent gaan er weer beelden van de eerste iPhone-aankondiging door Steve Jobs uit 2007 viral, en iedereen zegt het hetzelfde.

De allereerste iPhone voelt als super lang geleden, en dan is het ook. Er is ondertussen alweer bijna twintig jaar verstreken sinds Steve Jobs het apparaat aankondigde, de iPhone 2G, in 2007. Inmiddels zijn we alweer bij de iPhone 15 en is die heel anders dan de smartphone van toen.

Recent zijn de beelden van deze aankondiging weer opnieuw rondgegaan over het internet. Sommige mensen bekijken de video simpelweg uit nostalgie, terwijl andere mensen heel veel te zeggen hebben over de video. De iPhone is zeker veranderd sinds 2007.

De eerste iPhone aankondiging van Steve Jobs

De aankondiging van de allereerste iPhone in 2007 gebeurde voor een live-publiek. Hierbij gaf Steve Jobs ook direct een demonstratie van wat het apparaat allemaal kon. Het begint met Steve Jobs die laat zien hoe je de iPhone ontgrendelt. Dit deed je door simpelweg door over het scherm te vegen. Het klinkt simpel, maar dit was voor toentertijd revolutionaire technologie.

Jobs vertelt dat hij een manier wilde verzinnen hoe je niet per ongeluk de iPhone ontgrendelt. Vegen was hiervoor de oplossing. Verder liet Jobs zien hoe je video’s maakt, muziek luistert en nog veel meer dingen die je kan doen met de iPhone. Op de video, die van de aankondiging is gemaakt, kan je horen dat mensen maar niet stil kunnen blijven over de revolutionaire uitvinding.

Hedendaagse reacties

De reacties van de demonstratie in de video zijn nog steeds voer voor discussie. Iedereen heeft een mening over hoe de mensen toen reageerden en wat ze allemaal speciaal vonden aan de eerste iPhone en Steve Jobs’ aankondiging en demonstratie.

Maar de reacties zijn gelukkig grotendeels positief. Zo wordt de wereld van toen bijvoorbeeld vergeleken met het heden. Er wordt gepraat over hoeveel onze technologie verbeterd is en dat het een lange rit is geweest sinds de aankondiging van de eerste iPhone.

Het is altijd leuk om terug te kijken op het verleden en om te zien hoeveel ontwikkeling er heeft plaatsgevonden sindsdien, en dat was zeker het geval met deze iPhone aankondiging. Door terug te kijken op het verleden, word je automatisch wat dankbaarder voor wat we nu allemaal wel niet hebben. De ontwikkeling in technologie is niet te missen.

Spuuglelijke Cybertruck-versie Galaxy S24 Ultra kost meer dan 8.000 euro

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen