Jelle van Es
Jelle van Es Games 28 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze absolute klassieker is nu gratis te spelen op Steam

Het is natuurlijk lekker om de nieuwste games te spelen. Toch laten sommige games steekjes vallen. Denk daarbij aan Battlefield 2042. Daarom is het goed om te zien dat het nu een absolute klassieker in de vorm van Wolfenstein: Enemy Territory beschikbaar is op Steam.

Wolfenstein: Enemy Territory is een game die bijna twintig jaar geleden werd uitgebracht. Tot nu toe was de game op verschillende plekken te spelen, maar nu heb je de mogelijkheid om hem via Steam binnen te halen. En de game is uiteraard gratis.

Wolfenstein: Enemy Territory gratis op Steam

Het is overigens logisch dat Wolfenstein: Enemy Territory gratis binnen te halen is op Steam. De game is namelijk al heel erg lang gratis. Het is een game die je de mogelijkheid geeft om met 32 man los te gaan om verschillende maps. Dat doe je dus in teams van 16. Dat is een stuk minder in vergelijking met wat je gewend bent van bijvoorbeeld een game als Battlefield 2042, maar er is meer samenwerking dan in die games. Je speelt met verschillende classes, waarbij het belangrijk is dat je goed samenwerkt.

Wolfenstein: Enemy Territory Steam
Wolfenstein: Enemy Territory (Afbeelding: Steam)

Zoals gezegd is Wolfenstein: Enemy Territory dus al een tijdje beschikbaar en kon je de game op andere plaatsen binnenhalen. Toch is het fijn dat de game nu is toegevoegd aan Steam. Op die manier heb je als gamer meer gemak met het binnenhalen van de game en is het makkelijker om connecties te maken met je online vrienden. Want zoals gezegd is samenwerking belangrijk. Visueel is de game natuurlijk niet zo sterk. Maar dat gezegd hebbende is dat niet zo erg belangrijk. Zelf heb ik bijvoorbeeld heel erg lang Counter-Strike gespeeld, terwijl dat er ook niet uitzag. De game zat gewoon goed in elkaar en daardoor wilde je elke keer een nieuw potje beginnen.

Probeer het zelf

Dus als je dit weekend even niks te doen hebt en lekker nostalgisch wil zijn, dan kun je dus Wolfenstein: Enemy Territory gaan binnenhalen via Steam. De pagina van de game is hier te vinden.

Hoe The Sims voor verwarring zorgt bij het Russisch leger

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!