Afvallen een eitje met 5 magistrale apps voor gezonde maaltijden

Apps Sam Dille 11 apr 2023
Leestijd: 4 minuten

De zomertijd is ingegaan, en dat betekent dat die strandvakantie steeds dichterbij komt. Maar zoā€™n ā€˜summer bodyā€™ krijg je niet vanzelf. Er zijn paar toffe Android-apps die je daarbij kunnen helpen.

Afvallen doe je natuurlijk niet door alleen maar sla of wortels te eten. Er zijn namelijk ook een hoop gezonde maaltijden te vinden die origineel Ć©n lekker zijn. Het maakt je eetpatroon niet alleen een stuk gevarieerder, maar het bespaart je ook een hoop tijd en geld.

Afvallen? Gebruik dan deze 5 Android-apps!

Voor de meeste is het vinden van een goed eetpatroon moeilijk, waardoor afvallen lastig vol te houden is. Gelukkig zijn er tal aan Andoid-apps die je daarbij kunnen helpen. Dit zijn de vijf beste volgens WANT-redacteur Sam Dille.

#1 Afvallen met Just the Recipe

Als je op een website of blog een lekker recept tegenkomt, dan wil je het recept natuurlijk meteen lezen. Er zijn online echter genoeg plekken te vinden waar je voor het recept een hoop tekst of displays krijgt voorgeschoteld. En dat is heel irritant, zeker bij het afvallen.

Just the Recipe is hiervoor de perfecte oplossing. De Android-app maakt het mogelijk om alleen het recept en de benodigde ingrediƫnten zichtbaar te maken, zonder al die rommel eromheen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is de URL van het recept in de app te plakken. Vanaf daar kun je de recepten opslaan, bewerken en delen met vrienden.

Download de app hier

#2 SideChef voor Android

Een van de beste manieren om het koken van gezonde maaltijden thuis makkelijker te maken, is door een maaltijd van te voren te plannen. Het zorgt er ook voor dat je minder gaat snoepen, wat ook weer helpt bij het afvallen. Maar waar moet je in vredesnaam beginnen? SideChef heeft daar vast een antwoord op.

De Android-app biedt wekelijkse maaltijdplannen aan, geheel afgestemd op jouw doelen en voorkeuren. De eetschemaā€™s zijn volledig aanpasbaar en je kunt eenvoudig recepten verwijderen die je niet lekker vindt. Verder houdt SideChef bepaalde diĆ«ten en allergieĆ«n, zodat je ook dit niet zelf hoeft te doen.

Download de app hier

#3 SuperCook: afvallen met etensrestjes

Het uitdenken van een gezond en lekker recept is niet makkelijk. Bijna onmogelijk zelfs als je weinig ingrediƫnten in huis hebt liggen. Een receptengenerator, zoals SuperCook, komt dan goed van pas.

SuperCook een belachelijk simpele app. Gooi alle ingrediĆ«nten die je thuis hebt in de app en tik op ā€˜recepten bekijkenā€™. De app maakt een volledig recept, met alleen de ingrediĆ«nten die je hebt toegevoegd.

Download de app hier

#4 My Recipe Box

Consistentie is de sleutel tot effectief afvallen. Dit betekent dat je over langere periode chocolade en patat moet laten staan en gezonde maaltijden moet eten. Dan is wel handig dat je al die recepten makkelijk terug kunt vinden.

My Recipe Box is een Android-app met tal van heerlijke functies die je kunnen helpen bij het opslaan en ordenen van gezonde recepten. Je kunt recepten rechtstreeks van internet importeren met een URL of handmatig invoeren. Verder kun je verschillende categorieƫn en tags gebruiken, zodat je de maaltijd nog makkelijker kunt terugvinden.

Download de app hier

#5 Kitchen Multi-Timer

Met hulp van bovenstaande Android-apps heb je vast genoeg inspiratie voor gezonde maaltijden voor het afvallen. Dan is het nu tijd om te gaan koken. Maar als je geen echte keukenprins of -prinses bent, dan is dat best een uitdaging. Gelukkig heb je veel aan de Kitchen Multi-Timer.

De app is veel meer dan een old-school kookwekker en biedt veelzijdige features. Met de app kun je oneindig veel kookwekkers tegelijk aanzetten, voor alle taken die je in de keuken moet uitvoeren. Elke individuele kookwekker heeft eigen instellingen die je kunt aanpassen. Denk aan bijvoorbeeld de naam, het geluid en de optie om te snoozen.

Download de app hier

Deze 5 apps helpen je op weg met afvallen door Intermittent Fasting

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft šŸš€

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen