Hoe krankzinnig veel geld je verdient als AI Sales Specialist bij Google

Lifestyle Lucas van de Wetering 19 feb 2024
Leestijd: 3 minuten

Werken als AI Sales Specialist bij Google, klinkt allemaal leuk en aardig maar wat doe je dan eigenlijk? En misschien wel belangrijker nog: wat verdien je?

Op dit moment zijn er weer een aantal openstaande vacatures bij Google. Een daarvan is voor een AI Sales Specialist in Amsterdam.

Klinkt fancy, maar wat houdt dat precies in en hoeveel geld mag je iedere maand op je rekening verwachten? Tijd om dat eens voor je uit te zoeken.

Dit doet een AI Sales Specialist bij Google

Wie een AI Sales Specialist bij Google is, die hoeft niet zelf een kunstmatige intelligentie in elkaar te flansen. Wel ben je verantwoordelijk voor de groei van de activiteiten die Google op dat gebied heeft. 

Je probeert nieuwe klanten te bereiken, maar doet ondertussen ook je best om bestaande klanten bij het bedrijf te houden. Daarnaast ben je dé specialist die andere bedrijven scout om mee samen te werken om ervoor te zorgen dat AI zo goed mogelijk benadert wordt.

Ik ruilde mijn Apple-apparaten om voor Google-hardware en dit gebeurde er
De Google Pixel zit boordevol AI. (Afbeelding: Google)

Heb je nog speeksel over om verder te babbelen? Komt goed uit, want je overlegt ook nog eens met andere salesteams van Google. Je zorgt ervoor dat zij goed hun werk doen en het netwerk dat jij opzet goed beheren.

Maar je bent ook volop bezig met strategie. Zo ben je verantwoordelijk voor het schrijven van ondernemingsplannen. Ook kijk je naar verschillende markten om te zien waar en hoe het meest te verdienen valt.

Dit moet je aI kunnen

Het komt misschien niet als een verassing, maar je kan niet simpel zonder diploma of ervaring beginnen. Google vraagt een bachelor-diploma of gelijkwaardige ervaring.

Daarnaast moet je ook nog eens minimaal tien jaar ervaring hebben in de veldverkooptechnologie-industrie. Hierbij moet je promotie hebben gemaakt voor bedrijfssoftware, AI-betrokkenheid en IT-bedrijfsoplossingen.

Als laatste moet je ook verkoopstrategieën kunnen verzinnen op het gebied van AI. Samenwerken met het technisch personeel is ook belangrijk. Met hen ga je namelijk business cases en implementatieplannen in elkaar klussen.

Naast deze verplichte vaardigheden, zijn er ook nog een paar dingen die werken als pluspunten. Denk hierbij aan zaken zoals klantvriendelijk zijn, ervaring hebben met AI en bekend zijn met het aanbod van Google Cloud.

Het salaris bij Google

En dan zijn we aangekomen bij het interessante deel van de baan: het geld. We weten natuurlijk niet precies wat je zou verdienen als AI Sales Specialist bij Google in Nederland, maar we kunnen wel een ruime indicatie geven over wat je een beetje mag verwachten.

Als we op Glassdoor kijken naar het jaarsalaris van een Sales Specialist bij Google, komt dit uit tussen de 296.000 euro en 319.000 euro. Zoals gezegd is dit wel een indicatie. Het bedrag kan wat verschillen in de praktijk.

Denk jij nu: ik word AI Sales Specialist bij Google? Ga je gang, zoals eerder vermeldt staat er op dit moment een vacature open in Amsterdam.

Het is een hoop ervaring, en verantwoordelijkheid, maar dan krijg je ook een hoop geld.

Proton Mail is het ideale alternatief voor Gmail van Google

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen