Als je AirPods niet goed klinken kan dit wel eens de oplossing zijn

Audio Sam Dille 25 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Iedereen is anders, dus iedereen heeft ook andere oren. Dat heeft een groot effect op hoe je muziek luistert op AirPods. Daarom kun je in sommige gevallen de oortjes beter aanpassen met een speciaal trucje.

Het handige aan draadloze oortjes is dat je niet veel hoeft in te stellen om naar muziek van je smartphone te luisteren. Met AirPods en een iPhone kun je ze gewoon snel koppelen en ben je klaar om aan de slag te gaan. Hoewel er wel een paar tips zijn die de oortjes nóg beter maken.

Toch is niet iedereen het daarmee eens, want iedereen heeft een andere smaak. Als jij van mening bent dat je Apple AirPods niet goed klinken, dan kun je daar iets aan veranderen. De iPhone heeft een slim trucje waarmee je heel eenvoudig de audio kunt finetunen voor je oortjes. Zo doe je dat.

Zo pas je de instellingen van jouw Apple AirPods aan

Deze handige functie, bekend als ‘Aangepaste koptelefoon’, is alleen beschikbaar op bepaalde hoofdtelefoons, waaronder de nieuwste AirPods, EarPods en Beats. Zolang je iOS 14 of hoger hebt, kun je ‘Aangepaste koptelefoon’ gebruiken via de volgende opties:

  • AirPods Pro
  • AirPods (tweede generatie en later)
  • AirPods Max
  • Apple EarPods
  • Powerbeats
  • Powerbeats Pro
  • Beats Solo Pro
  • Beats Fit Pro
Powerbeats Pro
Het trucje werkt ook bij de Powerbeats Pro (Afbeelding: Beats)

Om de functie te gebruiken, tik je in Instellingen op Toegankelijkheid > Audio/Visueel > Aangepaste koptelefoon en schakel Aangepaste koptelefoon in. Druk vervolgens op Configuratie van aangepast geluid.

Eerst krijg je een korte uitleg over wat ‘Aangepaste koptelefoon’ kan doen voor je luisterervaring. Dan begint de test met een stukje audio van iemand die heel zachtjes praat. Als je het kunt horen, tik je op Ja. Als je het niet hoort, tik je op Nee.

Daarna komen er een paar audiofragmenten in verschillende stijlen waarbij zachte geluiden worden versterkt. Je krijgt telkens twee versies te horen, waaruit je de beste optie moet kiezen. Na de test worden de audio-instellingen automatisch voor je gekozen, en zijn je AirPods precies op jouw oren afgesteld.

Waarom is dat ene oortje altijd leeg?

Met de juiste instelling op zak, wordt het luisteren naar muziek via je AirPods echt stukken beter. Maar de draadloze oortjes van Apple zijn nog steeds niet helemaal perfect.

AirPods 3
Het nieuwe oordopje (Afbeelding: Mark Hofman / OMT)

Bij AirPods komt het namelijk vaak voor dat het ene oortje sneller leeg is dan de andere. Hierdoor kun je na een tijdje nog maar met één oortje muziek luisteren. Het is niet alleen enorm vervelend, maar ook gek aangezien andere fabrikanten hier minder last van lijken te hebben.

Daarom hebben we voor je uitgezocht waar dit probleem vandaan komt én of je het ook kunt oplossen. Op die manier luister je nog langer naar je favoriete muziek. We leggen het allemaal voor je uit in dit artikel:

Waarom een van je AirPods altijd eerder leeg is dan de ander

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen