Alles wat je gemist hebt uit de nieuwe Star Wars Outlaws trailer van Ubisoft

Games Lucas van de Wetering 11 jun 2024
Leestijd: 5 minuten

Er is een gloednieuwe gameplaytrailer uit van de aankomende open world Star Wars-game van Ubisoft. En dit heb je wellicht gemist.

Gisteren vond een showcase plaats van Ubisoft, waar ze meer informatie gaven over allerlei aankomende games. Dit deden ze precies één dag nadat Xbox zijn showcase had, en hier zat dan ook wat overlapping tussen. Maar Star Wars pakte zijn shine pas bij de Ubisoft-showcase.

Tijdens de Ubisoft-showcase hebben we nieuwe informatie gekregen over de open world Star Wars-game, iets wat bij Xbox uiteraard niet ter sprake kwam. Deze nieuwe gameplay trailer duurt tien minuten lang en zit boordevol details waardoor de hype voor het spel nog verder stijgt.

Star Wars Outlaws van Ubisoft

De eerste open-wereld Star Wars-game van Ubisoft genaamd Outlaws is nog maar iets meer dan twee maanden van de release verwijderd. Nu is er een nieuwe gameplay trailer met ontzettend veel nieuwe informatie waardoor die twee maanden niet snel genoeg voorbij kunnen zijn. De hype is groot.

Skills en abilities

Nieuwe skills en abilities kunnen vrijspelen is niks nieuws, ook niet voor Star Wars -. Maar de aanpak van Outlaws is wel uniek. In Jedi: Fallen Order en Survivor kon je skillpoints krijgen waarmee je weer skills kon vrijspelen door de force te gebruiken, maar in Outlaws ben je geen Jedi. Daarom hebben ze hier een compleet andere aanpak voor nieuwe skills en abilities.

Om nieuwe skills te leren, zoals lockpicking, heb je de hulp van bepaalde personages nodig. Maar dit is niet zo simpel als het klinkt. Je moet deze personages zelf nog zien op te speuren en erachter zien te komen wie het personage precies is. Zelfs het vrijspelen van nieuwe skills en abilities is dus niet zo simpel is de eerste open world Star Wars-game van Ubisoft.

Alles wat je gemist hebt uit de nieuwe Star Wars Outlaws trailer van Ubisoft
Skills en abilities (Afbeelding: Ubisoft)

Uitgebreide map

We wisten al dat we tussen planeten zouden kunnen reizen in Star Wars Outlaws, maar in de nieuwe gameplay trailer is pas te zien hoe groot de map wordt. Zo zien we op de minimap dat Tatooine sowieso al meerdere grote map-delen heeft, zoals Mos Eisley.

Maar we zien pas echt hoe groot de map is wanneer Kay op haar speeder door de woestijn van Tatooine rijdt. Ze is redelijk lang onderweg door meerdere verschillende delen van de woestijn voordat ze eindelijk bij haar bestemming aankomt. Voor de eerste open world Star Wars-game van Ubisoft is een grote map natuurlijk ook wel een must.

Alles wat je gemist hebt uit de nieuwe Star Wars Outlaws trailer van Ubisoft
(Afbeelding: Ubisoft)

Weinig laadschermen in Star Wars Outlaws

Zover we hebben gezien in de gameplaytrailer gaan spelers niet veel last hebben van irritant veel laadschermen tijdens het spelen van Star Wars Outlaws. Sterker nog, voor heel veel dingen lijken er zelfs helemaal geen laadschermen te zijn.

In de gameplay trailer van Ubisoft zien we Kay haar schip inlopen, in de cockpit zitten en wegvliegen met misschien één kort laadschermpje. En wanneer ze Tatooine binnenvliegt, is er ook geen duidelijk laadscherm zichtbaar. Het lijkt alleen alsof er misschien korte pauzes in het spel zitten waar je even niet kan bewegen. Maar tot nu toe hebben we nog geen echt laadscherm in het spel gezien.

Alles wat je gemist hebt uit de nieuwe Star Wars Outlaws trailer van Ubisoft
(Afbeelding: Ubisoft)

NPC’s zitten vol leven

NPC’s zijn geen revolutionaire uitvinding in Star Wars Outlaws, maar het spel lijkt het wel heel goed aan te pakken. De planeten die we hebben gezien zitten vol met allerlei NPC’s die ook echt lijken te leven.

Zo zien ze er allemaal uniek uit en zijn het veel verschillende Star Wars-soorten die rondwandelen. Ook doen ze allemaal een beetje hun eigen ding. Verder kan je ook nog ruimte-poker spelen aan willekeurige tafels in een cantina en NPC’s gebruiken om informatie te verkrijgen.

Alles wat je gemist hebt uit de nieuwe Star Wars Outlaws trailer van Ubisoft
(Afbeelding: Ubisoft)

Bekend Star Wars

Verder zitten er ook meerdere dingen in de open world Ubisoft-game die je kan herkennen uit verschillende Star Wars-media. Zo kan je de iconische cantina bezoeken uit A New Hope. Verder kan je ook Lando Calrissian en Salacious B. Crumb tegenkomen in het spel.

Maar je kan nog iets anders zien in de gameplay trailer. Op gegeven moment vecht Kay tegen een Stormtrooper Hover Carrier in de woestijn en dit design is gebaseerd op een oud speelgoed-item uit de jaren 70. Een leuke Easter egg.

Alles wat je gemist hebt uit de nieuwe Star Wars Outlaws trailer van Ubisoft
(Afbeelding: Ubisoft)

Nix is schattig en handig

Nix is het huisdier van het hoofdpersonage Kay. Vanaf het begin zagen we het beestje al met de speler mee rennen, wat natuurlijk mega schattig is. Maar in de nieuwe Ubisoft gameplaytrailer zien we dat Nix veel handiger is dan verwacht.

Nix kan niet alleen mensen aanvallen, maar ook afleiden. Zo kan het beestje doodspelen en op mensen hun gezicht springen. En daar stopt het nut van Nix nog niet. In de gameplay trailer van Star Wars Outlaws is te zien dat Nix ook de omgeving kan scannen op vijanden.

Alles wat je gemist hebt uit de nieuwe Star Wars Outlaws trailer van Ubisoft
Val aan Nix! (Afbeelding: Ubisoft)

Typisch Ubisoft

Star Wars Outlaws lijkt een typische Ubisoft-game te worden. Er lijken veel dingen terug te komen uit andere spellen die we herkennen van de maker. Denk hierbij aan populaire gamereeksen zoals Assassins Creed of Far Cry.

Zo kan Nix dus de omgeving scannen als een soort viervoetige versie van Eagles Vision uit Assassins Creed. Ook kan je vijanden markeren en zien wanneer in vijandelijk gebied betreedt. Maar ja, je weet wat ze zeggen: Don’t fix it if it ain’t broken.

Alles wat je gemist hebt uit de nieuwe Star Wars Outlaws trailer van Ubisoft
(Afbeelding: Ubisoft)

Moord is niet altijd de oplossing

Al kunnen veel spelers waarschijnlijk niet wachten om elke Stormtrooper neer te knallen die ze maar zien, geeft Ubisoft de speler ook een andere optie. In de gameplay van de Star Wars Outlaws trailer is te zien dan er ook vredigere opties aanwezig zijn voor de liefhebber.

Zo zien we Kay meerdere mensen in elkaar meppen en knock-out slaan. En als je alsnog afstand wil houden van je vijanden is er een optie om de stun-setting van je geweer te gebruiken. Het maakt de speler nog steeds geen pacifist, maar het is geen moord.

Alles wat je gemist hebt uit de nieuwe Star Wars Outlaws trailer van Ubisoft
Taser tijd (Afbeelding: Ubisoft)

Al met al heeft Ubisoft ons al veel gegeven om naar uit te kijken. De eerste open world Star Wars-game lijkt een top spel te worden, als het zo goed is als we hebben gezien tenminste. Star Wars Outlaws komt uit op 30 augustus voor de PlayStation 5, Xbox series S/X en pc.

Nieuwe consoles en Call of Duty: alles uit de Xbox Showcase 2024

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen