Alles wordt duurder, ook in de App Store

Apple Koen van Tongeren 25 okt 2012
Leestijd: 1 minuut

Euro-crisis, BTW-verhoging, het zal er allemaal mee te maken hebben dat de prijzen in de Mac en iOS App Stores verhoogd zijn. Apps van €0,79 kosten vanaf nu €0,89. €1,59 wordt €1,79 en €2,39 wordt €2,69. Gemiddeld genomen zijn apps 10 tot 15 procent duurder geworden.

De prijsstijging maakt Apps in de Mac App Store ook aanzienlijk duurder. Zo kost OS X Mountain Lion opeens een euro meer en betaal je voor Final Cut Pro X 30 euro meer dan een paar uur geleden. Alleen de iTunes Store lijkt vooralsnog ontsnapt aan de prijsstijgingen. Daar kosten nummers nog €0,99 tot €1,29 en zijn albums te koop voor €9,99.

De verhogingen zijn onaangekondigd doorgevoerd maar konden verwacht worden. Sinds de uitkomst van de App Store zijn de prijsniveau’s hetzelfde gebleven terwijl de Euro in de afgelopen tijd een flinke val heeft gemaakt. In de V.S. zijn prijzen dan ook niet omhoog gegaan.

De prijsstijgingen vallen samen met de bekendmaking van Apple’s kwartaalcijfers. Zoals gebruikelijk braken deze weer alle records.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen