Hoe aluminiumfolie je veel sneller internet geeft in huis

Gadgets Sam Dille 9 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Als je worstelt met slecht internet, kun je een handige truc gebruiken om het signaal te versterken. Je hebt er alleen maar wat aluminiumfolie voor nodig.

Tegenwoordig zitten we allemaal vastgeplakt aan onze laptop of smartphone. Slecht internet kan dan je hele dag verpesten. Of je nu aan het werk bent, of een snelle bestelling wilt doen thuis. Een rolletje aluminiumfolie doet in dit soort gevallen wonderen.

De glanzende folie kan signalen reflecteren en concentreren. Door het strategisch te plaatsen, bijvoorbeeld achter een router, kan het signalen die normaal verspreid of verzwakt zouden worden, reflecteren en richten.

Aluminiumfolie is dé oplossing voor slecht internet

Internet-signalen kunnen, net als radiogolven, gestuurd worden. Door slim aluminiumfolie rond je router te plaatsen, maak je eigenlijk een soort richtantenne. Op die manier manipuleer je radiogolven zodat ze beter werken in jouw omgeving.

Routers richten niet standaard naar een bepaald punt, omdat ze zijn ontworpen om signalen naar alle richtingen te sturen. Maar als je weet dat je router alleen in één specifieke richting moet werken, kun je het signaal richten naar waar je internet nodig hebt. Het is een beetje alsof je een zaklamp richt op de plek waar je licht wilt hebben.

Als je aan de slag gaat, is het belangrijk dat je goed let op het stuk aluminiumfolie dat je gebruikt. Die wil je niet te groot knippen, maar moet wel groot genoeg zijn voor de router. Vervolgens buig je het aluminiumfolie in een soort ronde vorm achter de antennes van je router.

Je kunt een bal, of iets anders dat rond is, gebruiken om het folie de juiste vorm te geven. Zorg ervoor dat de glimmende kant van het folie naar de plek wijst waar je het internet sterker wilt maken. Zo worden de signalen beter naar je apparaten gericht.

Wat doe je als het niet werkt?

De methode met aluminium is niet altijd een garantie tot succes. De kwaliteit van jouw internet valt of staat met de router zelf. Net als alle elektronische apparaten kunnen routers na verloop van tijd kapot gaan. Bovendien kan de technologie achterlopen als het gaat om de nieuwste snelheden.

Het kan dus zeker helpen om de werking van je router eens onder de loep te nemen. En dat kun je op een makkelijke manier doen. We vertellen je er alles over in onderstaand artikel:

Niet je abonnement maar router is het probleem van je poeptrage internetverbinding

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen