Vergeet Fallout, Prime Video komt met een nieuwe videogame-serie

Films & Series Lucas van de Wetering 4 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Prime Video heeft een nieuwe serie aangekondigd. Het wordt een live action-versie van de gamereeks Like a Dragon.

Prime Video blijft maar komen met nieuwe succesvolle series. Binnenkort komt er een nieuwe seizoen van The Boys, een tijdje geleden kwam de videogame-adaptatie van Fallout uit en ze zijn nog niet van plan om te stoppen.

Na het succes van hun vorige videogame-adaptation, gaan ze hetzelfde proberen bij een andere videogame. Prime Video heeft recent een nieuwe serie aangekondigd, en deze wordt gebaseerd op de SEGA game-reeks; Like a Dragon.

Like a Dragon op Prime Video

De serie krijgt officieel de naam Like a Dragon: Yakuza, en krijgt zes afleveringen. Yakuza was de naam van de gamereeks voordat deze werd veranderd naar Like a Dragon, het is dus een soort knipoog naar het verleden.

Like a Dragon: Yakuza wordt een Japanse serie, met ook een grotendeels Japanse cast. De serie zal in twee delen uitgebracht worden in 240 landen en delen van wereld. Het eerste deel van de Prime Video-serie komt uit op 25 oktober en het tweede deel 1 november. Je moet dus nog even geduld hebben voordat je de hele serie kan kijken.

De gamereeks

Yakuza, of tegenwoordig Like a Dragon, is een Japanse gamereeks die gemaakt is door Sega. De games zijn een combinatie tussen actie, avontuur, vechten, role-playing en een flinke dosis humor. De eerste game uit de franchise komt bijna 20 jaar voor de Prime Video-serie uit, in 2005.

Elke game is een apart misdaad-drama op zich. De Yakuza-spellen zijn gebaseerd op het leven en de daden van de echte Yakuza. Dit is een agressieve groep in Japan, hier zijn ook veel bekende films over gemaakt. Het meest voorkomende karakter in de games is Kazuma Kiryu, een man die zijn leven bij de Yakuza heeft opgegeven.

De Yakuza of Like a Dragon videogame-reeks is een groot succes. In 2023 had de franchise volgens Sega meer dan 21 miljoen exemplaren verkocht sinds zijn debuut in 2005. Dit succes is dan ook de reden voor de aankomende Prime Video-serie.

Prime Video heeft ondertussen laten zien met Fallout dat ze in staat is om een goede videogame-adaptatie te maken, dus laten we hopen dat ze ook deze game in een mooie serie omtoveren. Het is helaas nog wel een paar maanden wachten voor de serie daadwerkelijk hebben. Like a Dragon: Yakuza komt uit op 25 oktober en 1 november.

Laatste kans: deze toffe films verdwijnen in juni van Netflix

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen