Amazon Prime Video en Nicolas Cage geven Spidey-fans precies wat ze willen

Films & Series Mark Hofman 15 mei 2024
Leestijd: 1 minuut

Amazon Prime Video gaat het toch echt doen. De streamingdienst werkt aan een live-action Spider-Man Noir-serie met Nicolas Cage in de hoofdrol.

Tijdens Upfront 2024 heeft Amazon Prime Video Noir onthuld. Het gaat om een live-action versie van Spider-Man Noir die je kunt kennen uit comics of de Spider-Verse-films. Het personage wordt in die laatste films tot leven gebracht door niemand minder dan Nicolas Cage, die het personage ook in de serie zal spelen.

Op X laat het officiële account van Prime Video weten waar de serie over gaat. “Noir vertelt het verhaal van een ouder wordende privédetective (Cage) die in het New York van de jaren ’30 naar het verleden grijpt als de enige superheld van de stad”.

Amazon Prime Video breidt Marvel-universum uit met Noir

Interessant genoeg zijn het Phil Lord, Christopher Miller en Amy Pascal die Noir tot leven zullen brengen. Het eerste duo is vooral bekend van Spider-Man: Into the Spider-Verse, waar de laatste dame verantwoordelijk is voor alle Spider-Man-films van Sony.

Vernon Sanders, baas televisie bij Amazon MGM Studios, ziet de toevoeging van Noir aan het Marvel-universum als “een unieke en speciale kans”, zo laat hij in een persbericht weten. “We zijn vereerd dat we de serie wereldwijd naar onze Prime Video-leden mogen brengen”.

Naast de Noir-serie werkt Amazon Prime Video aan nóg een Spider-Man-project. Het bedrijf heeft ook de handen ineen geslagen met Angela Kang, bekend van The Walking Dead, om Silk: Spider Society op de markt te brengen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen