President Joe Biden tekende AI-wet na het zien van deze blockbuster

Films & Series Mark Hofman 2 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Amerikaanse president Joe Biden heeft zich sterk laten beïnvloeden door de meest recente Mission: Impossible. Door de blockbuster met Tom Cruise is de angst voor AI dusdanig groot geworden dat hij er direct een wet voor heeft getekend.

Voor wie het gemist heeft: AI-gedreven tools en software hebben het afgelopen jaar de markt bestormd als een gek. De mogelijkheden lijken eindeloos, en veel mensen maken zich zorgen, zo ook de Amerikaanse president Joe Biden. Al had hij er wel een film voor nodig om zich echt te realiseren hoe ernstig de problemen kunnen zijn.

Amerikaanse President tekent wet dankzij Mission: Impossible

Amerikaanse President Joe Biden heeft afgelopen maandag een wet ondertekend die zich richt op technologie die is uitgerust met AI. Het Witte Huis licht (via Associated Press) toe hoe die wet tot stand is gekomen.

Uiteraard wisten ontmoetingen met experts en adviseurs er al voor te zorgen dat Biden zich zorgen maakte over AI, maar het was “Mission: Impossible – Dead Reckoning: Part One” die echt angst wist te veroorzaken.

@wantnl

Facebook en Instagram krijgen na Apple ook een klap van Europa 🤯 #facebook #instagram #meta #apple #technieuws #techtok

♬ origineel geluid – WANT

Bruce Reed, de Chief of Staff van het Witte Huis, laat weten: “Als hij nog niet genoeg zorgen had over wat er mis zou kunnen gaan met AI, heeft de film hem laten zien wat er echt allemaal mis kan gaan”.

In “Mission Impossible – Dead Reckoning: Part One” krijgt Tom Cruise te maken met The Entity: een kwaadaardige AI die zijn eigen leven begint te leiden en bijvoorbeeld een onderzeeër laat zinken. Verder maakt het gebruik van gekloonde stemmen en andere trucjes om problemen voor de mensheid te veroorzaken.

Natuurlijk is dit niet de enige reden

Het Witte Huis laat weten dat de film een doorslaggevende factor was voor Joe Biden, maar dat het logischerwijs niet de enige reden is waarom hij zich zorgen maakt.

De Amerikaanse President was eerder al op zijn hoede toen hij neppe video’s en foto’s tegenkwam van zichzelf met zijn hond. Maar gek genoeg was een film de reden dat hij ook daadwerkelijk de wet ondertekende.

Grappig. De Amerikaanse president is af en toe ook gewoon een mens.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen