Zo download je Android-apps die niet (in jouw land) beschikbaar zijn

Tech Daniel Koster 15 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

Het kan zijn dat een app niet in jouw land beschikbaar is of dat-ie niet officieel op Android uitkomt. Dat is balen als je wel graag van die Android-app gebruik wilt maken. Gelukkig hebben wij een aantal manieren om die broodnodige app toch te downloaden.

[listicle]

Installeer Android APK-bestanden

Het kan zijn dat een applicatie niet in Nederland of niet in jouw vakantieland is te downloaden. Ook zijn er applicaties die niet in Google Play staan, maar die je wel graag wilt checken. APK-bestanden zijn dan dé oplossing. Deze vind je op de website van de ontwikkelaar of kun je via derden vinden.

Kies je voor die laatste optie, zorg dan wel dat diegene te vertrouwen is. De onderstaande video legt je uit hoe dit in zijn werk gaat. Via onze vrienden van Android Planet wordt het gehele proces in detail uitgelegd.
[/listicle]

[listicle]

Pas een VPN toe

Het kan zo zijn dat je de app alsnog niet kunt gebruiken omdat de ontwikkelaar de APK geografische restricties heeft opgelegd. Dit is bijvoorbeeld bij Messenger Lite het geval. Om die dan weer te omzeilen is het gebruik van een VPN nodig. Een chille VPN-app is Tunnelbear. Wil jij meer opties en meer informatie over het gebruik van VPN’s checken? Dan is dit artikel een aanrader.
[/listicle]

Klaar is Kees: alle Android-apps tot je beschikking

Met een VPN en APK’s zul je vrijwel alle Android-apps kunnen downloaden. Of je zoekt gewoon apps uit die wél in Nederland zijn te downloaden en gebruiken. Wat dacht je van de tofste apps van vorige week, zoals FIFA Companion? Die zijn nice!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen