Hoe Android Auto met een aantal handige tips nog beter uit de verf komt

Apps Sam Dille 9 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Rijden met Android Auto is niet alleen handig, maar ook veilig. Je kunt het systeem helemaal naar je hand zetten dankzij een aantal fijne instellingen.

Android Auto is een soort verzamelbakje voor alle handige functies in je auto, maar ook zelfs in huis. Het is super handig, vooral als je geen zin hebt om steeds op je telefoon te kijken voor de kaart of te klooien met de radio.

Het fijnste aan het systeem is dat je het helemaal naar je eigen wensen kunt aanpassen. Maar dan moet je natuurlijk wel weten waar alles staat. Daar helpen we je met alle liefde bij.

Zo ziet jouw Android Auto er een stuk beter uit

Er zijn echter genoeg dingen die je zelf aan de dienst kunt aanpassen om het nog beter te maken. Of je nu net begint met de service of het al jaren gebruikt. Hier komen ze.

#1 Achtergrond voor Android Auto kiezen

Deze wijziging kun je alleen maken op het dashboard van je auto. Tik op de knop met negen stippen in de hoek en kies Instellingen. Hier vind je de optie om je achtergrond te veranderen. Je hebt een paar afbeeldingen of kleuren om uit te kiezen. Helaas is het niet mogelijk om een van je eigen foto’s te gebruiken.

Android Auto achtergronden
Een achtergrond kiezen (Afbeelding: Lifehacker)

#2 Launcher aanpassen

Als je de apps wilt aanpassen die worden weergegeven op het dashboard van Android Auto, kun je dat doen door de Launcher aan te passen. Klik onder het kopje Algemeen op Launcher aanpassen. Hier selecteer je vervolgens de apps die je wilt weergeven.

Launcher aanpassen Android Auto
Apps uitkiezen (Afbeelding: Lifehacker)

#3 Lay-out veranderen

Op het startscherm van Android Auto zie je op bijna de helft van het scherm jouw navigatie. Aan de andere kant vind je een deel met widgets voor het openen van apps. Maar je kunt zelf kiezen aan welke kant navigatie en widgets worden getoond.

Druk op het startscherm op het infotainmentsysteem van je auto en selecteer het icoon met vierkante stippen in de linkerbenedenhoek. Kies vervolgens voor de Instellingen-app en druk op Lay-out wijzigen.

Android Auto gebruiken in een oude auto?

Android Auto is al lang niet meer alleen voor de nieuwste modellen. Dankzij een nieuwe gadget kun je het systeem in elke oude benzinebak gebruiken. Een multimedia-player die je op Bol.com kunt aanschaffen is hiervoor de ideale oplossing.

Je kunt draadloos verbinding maken met Android Auto. En het instellen is een fluitje van een cent. Lees meer over de handige gadget in onderstaand artikel:

Android Auto verkast door innovatieve gadget naar je oude benzinebak

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen