Android en iPhone zijn stuk beter dankzij deze machtige AI-apps

Apps Sabine Schults 22 sep 2023
Leestijd: 3 minuten

AI is voor veel mensen niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. We gebruiken het om snel antwoord te krijgen op vragen, om uitzonderlijke plaatjes te genereren of om fouten uit een tekst te halen. De volgende machtige AI-apps voor Android en iPhone zijn dan ook onmisbaar.

Het is wel belangrijk om je te realiseren dat sommige AI-tools privacyzorgen met zich mee kunnen brengen. Je deelt al snel privacygevoelige informatie met dit soort apps op je Android-smartphone of iPhone. Bovendien is het soms onduidelijk hoe deze data precies worden opgeslagen, gedeeld en gebruikt.

Onmisbare AI-apps voor Android en iPhone

Heb je een Android of iPhone? Probeer dan eens deze AI-apps.

#1 ChatGPT voor Android en iPhone

ChatGPT is een absolute no-brainer die niet in dit lijstje mag ontbreken. Je kunt er onder meer terecht om snel antwoord te krijgen op vragen die je normaal via de Google-zoekmachine zou vinden. Maar er zijn nog veel meer opdrachten waarmee je alles uit de chatbot kunt halen.

Sinds enkele maanden heeft de AI-chatbot eindelijk zijn tool beschikbaar gemaakt voor Android en iPhone. Zo heb je altijd en overal toegang tot de AI-chatbot.

Android en iPhone zijn stuk beter dankzij deze machtige AI-apps
De technologie van de eeuw! (Afbeelding: Unsplash)

#2 Replika

Voel jij je wel eens eenzaam? De AI-app Replika kan daar verandering in brengen. De slimme chatbot is gemaakt door het Russische bedrijf Luka en doet dienst als een digitale vriend die je op je iPhone of Android-smartphone kunt spreken.

Replika onthoudt welke gesprekken je hebt gevoerd en de gesprekken voelen zo natuurlijk aan dat het lijkt alsof je tegen een écht persoon praat. Je kunt zelfs videobellen met de AI.

#3 Lensa AI

Lensa AI is een van de populairste AI-apps voor Android en iPhone. Dat is niet voor niets, want het is een geweldige tool om je selfies naar een hoger niveau te brengen. Het grootste nadeel is dat Lensa AI niet gratis te gebruiken is.

De AI-modus creëert levensechte of juist creatieve selfies. Dat gebeurt op basis van eigen foto’s die je uploadt. Vervolgens ontvang je een handvol AI-gegenereerde selfies in verschillende stijlen. Je wordt bijvoorbeeld omgetoverd tot astronaut of fantasypersonage. En dat allemaal rechtstreeks vanaf je Android-telefoon of iPhone.

Android en iPhone zijn stuk beter dankzij deze machtige AI-apps
(Afbeelding: Youper)

#4 Youper

Bezoek je geen therapeut, maar heb je wel behoefte aan mentale coaching? De AI-app Youper gebruikt technieken voor cognitieve gedragstherapie om je te helpen om angst weg te nemen, relaties te verbeteren, productiever te zijn en je humeur te verbeteren.

Je kunt vanaf je Android-telefoon of iPhone aan de slag met mindfulnessactiviteiten, zoals ademhalingsoefeningen, meditaties en een bodyscan. Ook houdt de app je stemmingsontwikkelingen bij. De meest nuttige tools zitten echter achter een betaalmuur.

#5 Wombo Dream

Net als Midjourney of DALL-E kan de AI-app Wombo Dream de meest creatieve plaatjes genereren op basis van tekstprompts. Je kunt via je Android-smartphone of iPhone eenvoudig een stijl kiezen, zoals anime, retro of realistisch.

Je kunt bovendien je eigen foto’s als referentiemateriaal laten gebruiken en vervolgens aangeven welke veranderingen je graag terugziet.

AI als ChatGPT wordt standaard, maar de mens is er niet klaar voor

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen