Apple AirTag en 4 andere fantastische trackers waarmee je niets meer kwijtraakt

Gadgets Sam Dille 27 mei 2023
Leestijd: 4 minuten

Dankzij de Apple AirTag ben je nooit meer je sleutels, portemonnee of tas kwijt. De trackers zijn een handige manier om je spullen extra in de gaten te houden. Maar er zijn ook genoeg andere opties die nét zo goed zijn.

Trackers maken verbinding met je smartphone via Bluetooth en kunnen je helpen om voorwerpen te vinden als je ze bent kwijtgeraakt. Sommige trackers hebben ook andere handige functies. Bijvoorbeeld het bijhouden van de locatie van de tracker in een app of het sturen van meldingen als je voorwerp buiten bereik is. De Apple AirTags is hierop geen uitzondering.

5 fantastische trackers die je moet checken

Of je nu een iPhone hebt of een Android-apparaat: je kunt voor alle smartphones wel een goede tracker vinden. Wij geven je de vijf beste die je op dit moment kunt aanschaffen. Zo raak je nooit meer iets kwijt.

#1 Apple AirTag

Voordat we je een paar geweldige alternatieven laten zien, kijken we eerst even naar de iconische Apple AirTag. De virtuele tracker geeft je een hele hoop gemak. De AirTags hebben een standaard CR2032-batterij die ongeveer een jaar meegaat. Daarnaast zijn ze water- en stofdicht, waardoor ze bestand zijn tegen de meest extreme weersomstandigheden.

De Apple AirTag gebruikt Bluetooth om een locatie naar je iPhone te sturen. Zo kun je altijd en overal zien waar je spullen zijn. Je kan de trackers ook personaliseren door er een eigen boodschap in te laten zetten. Kortom, de AirTags zijn een handige en stijlvolle manier om je spullen in de gaten te houden.

Is het verstandig om een AirTag in je koffer te steken?
De toffe tracker (Afbeelding: Apple)

Bestel jouw exemplaar hier

#2 Chipolo ONE Spot: het beste alternatief voor de Apple AirTag?

We noemen de ONE-reeks trackers een alternatief voor de Apple AirTag, maar eigenlijk begon Chipolo al veel eerder met het maken van de virtuele trackers. De ONE Spot werkt samen met Apple’s ‘Zoek Mijn’-functie, wat betekent dat je de ‘Zoek Mijn’-app op je iPhone kunt gebruiken om te zien waar de ONE Spot zich bevindt.

De ONE Spot heeft een vervangbare batterij, net als de Apple AirTag. Ze zijn ook waterdicht, dus je kan er gewoon mee door de regen. De trackers hebben een eigen app, waarin je een melding krijgt als je meer dan zestig meter van de ONE Spot bent verwijderd.

Chipolo ONE Spot
Chipolo ONE Spot (Afbeelding: Chipolo)

Bestel jouw exemplaar hier

#3 Chipolo Card Spot

Hoewel je portemonnees kunt kopen die speciaal zijn gemaakt voor de Apple Airtag, is het ronde ontwerp van de tracker er niet ideaal voor. Chipolo’s Card Spot-tracker is een platte versie van de ONE Spot en past zonder moeite in je portemonnee.

Hij is net zo makkelijk in te stellen als een Apple AirTag en werkt net als de standaardversie met Apple’s ‘Zoek Mijn’-functie. De batterij van de Card Spot gaat twee keer zo lang mee als die van een AirTag, maar is niet te vervangen.

Chipolo Card Spot
Chipolo Card Spot (Afbeelding: Chipolo)

Bestel jouw exemplaar hier

#4 Tile Mate: Apple AirTag voor Android-gebruikers

Tile is een van de bekendste merken in de trackerwereld. Het vierkante ontwerp van de trackers van Tile is van mijlenver te herkennen. De Tile Mate is het goedkoopste model, maar heeft veel handige functies.

De nieuwste versie van de Tile Mate kan items tot 75 meter afstand volgen, wat meestal voldoende is als je op zoek bent naar je sleutels thuis of in de auto. En goed nieuws voor Android-gebruikers: je kun de Tile Mate ook gebruiken met een Samsung of OnePlus.

Tile Mate
Tile Mate (Afbeelding: Tile)

Bestel jouw exemplaar hier

#5 Tile Pro

De grotere broer van de Tile Mate is de Tile Pro. Hij heeft niet alleen iets grotere afmetingen, maar ook een groter volgbereik. De Pro kan tot 120 meter verbonden blijven met je smartphone, wat ongeveer het dubbele is van de ONE Spot en Tile Mate.

Dankzij het grotere frame, heeft de Pro, net als de Apple AirTag een CR2032-batterij, die de boel ongeveer een jaar aan de gang houdt. Afgezien van deze details is de Pro vrijwel hetzelfde als de Mate. Dus als je net dat extraatje zoekt, dan is de Tile Pro de ideale optie!

Tile Pro
Tile Pro (Afbeelding: Tile)

Bestel jouw exemplaar hier

Dit zijn in mei 2023 de 10 beste iPhone-apps om te hebben

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen