Apple AirTags vanaf nu ook voor Android-gebruikers een optie

Gadgets Mark Hofman 14 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Sinds de lancering van de Apple AirTags werd al duidelijk dat de trackers niet alleen voor iOS-gebruikers bedoeld waren. De belofte voor een Android-app werd snel gemaakt en wordt vandaag nagekomen.

In de Google Play Store verschijnt de app Tracker Detect, waarmee consumenten in staat zijn de AirTags te scannen. Alleen lijkt Apple niet helemaal aan de verwachtingen te voldoen.

Apple AirTags voor Android-gebruikers

Tracker Detect is een prettige applicatie die ervoor zorgt dat Android-gebruikers kunnen zoeken naar Apple AirTags. Verloren trackers van het bedrijf, of van concurrenten, kunnen via deze weg dus niet alleen meer gevonden worden door iOS-apparaten. Dat is erg prettig, al weten consumenten nog niet helemaal of ze blij zijn met de app. Binnen de Google Play Store is er namelijk veel commentaar op het gebrek aan mogelijkheden en de manier waarop de app werkt.

Apple Airtag
De Apple Airtags. (Afbeelding: Apple)

Het is bijvoorbeeld mogelijk om de locatie van de Apple AirTags te zien, maar de informatie is enigszins beperkt. Zo maken gebruikers melding van het feit dat eerder gebruikte locaties niet te vinden zijn of dat het serienummer van de trackers niet bekend worden gemaakt. Twee features die wat mij betreft verwaarloosbaar zijn, maar ieder zo zijn ding.

Tracker Detect is via deze link te downloaden in de Google Play Store.

Waarom de negativiteit?

Of Apple nu de juiste functionaliteiten heeft doorgevoerd of niet: het Amerikaanse bedrijf maakt het in ieder geval mogelijk om als Android-gebruiker je spullen terug te vinden. Iets dat prettig is voor gezinnen waar bijvoorbeeld niet iedereen een iPhone tot zijn beschikking heeft. Dat is in het verleden echt wel eens anders geweest en daarom dus een prettige ontwikkeling.

‘Tile’s nieuwe eigenaar verkoopt de locatiegegevens van zijn gebruikers’

Mocht de nieuwe applicatie van Apple je niet aanstaan, dan is het natuurlijk ook altijd mogelijk om voor een alternatief te gaan. Gezien het commentaar op de Apple AirTags staan de mensen van Tile bijvoorbeeld te springen om je te verwelkomen. Al moet je wel even voor jezelf bedenken in hoeverre je privacy je lief is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen