Apple erkent problemen tattoos en Watch

Apple rmens 1 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

Apple erkent dat problemen kunnen ontstaan bij het dragen van de Apple Watch op een getatoeëerde arm. Eerder deze week werd door gebruikers met tattoo ontdekt dat de smartwatch minder nauwkeurig werd door de inkt in de huid.

Op een bijgewerkte supportpagina meldt Apple nu dat tatoeages de betrouwbaarheid van de hartslagsensor en diensten als Apple Pay kunnen beïnvloeden. De problemen doen zich vooral bij donkere tattoos voor.

De Apple Watch vergrendelt automatisch als er geen contact met de huid is, ook Apple Pay werkt alleen als het horloge gedragen wordt. Als door tattoos geen huidcontact gedetecteerd kan worden, toont de Watch een lockscreen. Dat is erg ongemakkelijk. Apple schrijft nu:

Wijzigingen in uw huid, zoals sommige tatoeages, kunnen de prestaties van de hartslag-sensor beïnvloeden. De inkt, het patroon en de intensiteit van sommige tatoeages hinderen het licht van de sensor, waardoor het moeilijk is om betrouwbare metingen te krijgen.

Automatische vergrendeling en polsdetectie kan worden uitgezet, waardoor de Watch bij getatoeëerde gebruikers niet langer om de toegangscode vraagt. Het meten van sportprestaties en de hartslag blijft echter een probleem. Als je een tattoo hebt is het verstandig voor aanschaf van de Watch bij een Apple Store te proberen of het werkt.

Draagdetectie is uit te zetten in de Apple Watch-app.

(Op bovenstaand screenshot lijkt het alsof het automatisch aanzetten van de Watch bij het optillen van je pols ook verdwijnt bij het uitschakelen van draagdetectie. Dat is een fout in de app en niet het geval.)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen