‘Apple pakt wachtwoorden flink aan op iPhone en Mac’

Apps Jeroen Kraak 7 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Maandag is het zover: WWDC 2024 begint dan. Tijdens het ontwikkelaarscongres van Apple laat het bedrijf mogelijk een nieuwe wachtwoordmanager zien.

WWDC 2024 belooft spectaculair te worden. Dat heeft alles met AI te maken. Vermoedelijk krijgen we bij de presentatie van iOS 18 voor het eerst te zien hoe Apple generatieve AI naar de iPhone gaat brengen.

Maar er lijkt nog iets bijzonders en heel handigs aangekondigd te worden. Apple komt volgens de geruchten met een nieuwe app waarmee je wachtwoorden nog veiliger zijn.

Apple gaat je wachtwoorden nog beter bijhouden op iPhone en Mac

Wachtwoordmanagers bestaan al een lange tijd. De bekendste voorbeelden daarvan zijn LastPass en 1Password. Deze diensten laten je gemakkelijk voor elk account een ander wachtwoord gebruiken. Apple komt nu met een eigen alternatief op iPhone, Mac en andere apparaten, meldt Bloomberg.

Apple heeft natuurlijk met de iCloud-sleutelhanger een soort eigen wachtwoordmanager op Mac en iPhone. Het creëert voor elk account een nieuw wachtwoord en slaat deze ook op. Toch is die sleutelhanger niet altijd even goed te vinden en werkt het soms ook nog wel eens omslachtig.

Apple pakt wachtwoorden flink aan op iPhone en Mac
Nog beter beschermd. (Afbeelding: Pexels/Thiago Japyassu)

Met een speciale app moet het veel makkelijker werken. Als deze app gratis blijft, hebben LastPass en 1Password er een flinke concurrent bij. Voor die diensten moet je betalen. Het zou bovendien een reden voor mensen kunnen zijn om over te stappen naar bijvoorbeeld een iPhone en Mac.

Meer mogelijkheden

Waarschijnlijk krijg je met een speciale app van Apple meer mogelijkheden dan je nu hebt met je iCloud-sleutelhanger op je iPhone en Mac. Waarschijnlijk kun je je wachtwoorden opsplitsen in allerlei categorieën zoals bijvoorbeeld wifi-netwerken, websites en Passkeys. Daarnaast zou het ook mogelijk moeten worden om wachtwoorden uit andere apps te importeren en ondersteunt het apps zoals Google Authenticator.

Het is nog onbekend of de app andere extra services gaat aanbieden, zoals 1Password en LastPass. Zo bieden die diensten ook de mogelijkheid om afbeeldingen en documenten beveiligd op te slaan.

Toch kijken we maandag vooral uit naar het nieuwe iOS 18. Dat Apple AI naar de iPhone gaat brengen, is zeker, maar komen er ook echt unieke functies? Dat is nog even afwachten. Wel lijkt het te gaan samenwerken met ChatGPT-maker OpenAI.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen