Wie Apple’s nieuwe MacBook wil zien moet vanavond lang opblijven

Apple Mark Hofman 30 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

De tijd vliegt voorbij, je zou het Scary Fast kunnen noemen. Het is inmiddels ruim anderhalve maand geleden dat Apple de iPhone 15 introduceerde, en vandaag is het tijd voor een nieuw evenement met onder andere de MacBook als onderwerp. Al doet Cupertino het dit keer anders dan normaal.

Naast het feit dat Apple geen sprekers heeft aangekondigd voor het Scary Fast-evenement, verandert het Amerikaanse bedrijf ook de timing van het hele gebeuren. Normaal gesproken zit je om 19:00 uur klaar voor een evenement, maar dit keer begint het feestje iets later.

Laat opblijven voor de nieuwe MacBook van Apple

Apple probeert vanavond iets nieuws. Het “Scary Fast”-evenement, dat gericht is op de MacBook, vindt dit keer niet ‘s ochtends in de Verenigde Staten plaats. Nee, Apple richt zijn pijlen dit keer op primetime.

Eerlijk is eerlijk: dat is doorgaans al gewaagd, maar om de presentatie op maandagavond te organiseren, getuigt helemaal van lef. Maandagavond is voor de gemiddelde Amerikaan gereserveerd voor Monday Night Football en niets anders.

Maar als er één bedrijf is dat deze uitdaging aankan, dan is het Apple wel. En dat doet het dus ook, want wie de nieuwe MacBook als eerste wil zien, zal in Nederland toch echt laat moeten opblijven.

Het Apple-evenement begint in de nacht van 30 oktober op 31 oktober om 01:00 uur Nederlandse tijd.

BMW en Toyota verpesten je iPhone 15, maar Apple komt met de oplossing
(Afbeelding: Apple)

MacBook, USB-C en… meer?

Voor de echte fans is het natuurlijk geen moeite om op te blijven (ik ga lekker slapen), maar wat krijgt deze persoon dan precies te zien?

Op de website van Apple is het Finder-logo van de Mac te zien in combinatie met het logo van het bedrijf. Er zal weinig verbeelding nodig zijn om te bedenken dat de Mac vannacht centraal staat.

Wat men verwacht in de wandelgangen zijn nieuwe 14-inch en 16-inch MacBook Pro-modellen, inclusief de gloednieuwe M3-chip. Een chip die ook beschikbaar zal zijn in de vernieuwde 24-inch iMac.

Interessant genoeg heeft Apple natuurlijk ook nog apparaten in het assortiment met een Lightning-poort. Er is een grote kans dat deze producten, zoals het Magic Keyboard en de Magic Mouse, worden voorzien van USB-C.

MacBook Pro M2 Pro
MacBook Pro M2 Pro

Zo kun je het Apple-evenement volgen

We kunnen natuurlijk blijven speculeren tot we een ons wegen (in mijn geval is daar veel speculatie voor nodig), maar vannacht weten we het zeker. Dus waarom zouden we?

Om het Apple-evenement te volgen, kun je de officiële evenementpagina op de website van het bedrijf bezoeken. Daarnaast zal de presentatie ook worden uitgezonden op YouTube en op je Apple TV.

Morgenochtend vertellen we je, in alle vroegte, wat Apple precies heeft laten zien, en houden we ook onze volgers op TikTok op de hoogte.

BMW en Toyota verpesten je iPhone 15, maar Apple komt met de oplossing

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen