Deze ultrahandige iPhone-hacks komen rechtstreeks van een Apple medewerker

Smartphones Sam Dille 10 dec 2023
Leestijd: 3 minuten

De iPhone is vast al jaren je beste vriend. Toch kan de smartphone van Apple je nog steeds versteld doen staan. Deze functies, aanbevolen door een Apple-medewerker, ken je vast nog niet.

2023 was hét jaar van de iPhone 15 (Pro). De smartphone wist menig vriend en vijand te verbazen met zijn indrukwekkende camera en beeldscherm. Apple introduceerde nogal wat functies die we niet zagen op eerdere modellen.

Toch zijn er ook genoeg mensen die het liever bij hun eigen vertrouwde model laten. Veel Apple-gebruikers besteden hun tijd aan het personaliseren, hacken of wijzigen van hun huidige iPhone.

Deze verborgen feature voor je iPhone moet je checken

Dus het is geen wonder dat de TikTok van Apple-medewerker Tyler Morgan over de beste iPhone-hacks, meteen viraal ging. Wij hebben de belangrijkste punten hieronder voor je op een rij gezet.

#1 Vliegensvlug een video maken op je iPhone

Wil je snel even een video maken, maar duurt het je net iets te lang om hem helemaal in de goede stand te zetten? Neem dan een filmpje op door in de camera-app de sluiterknop ingedrukt te houden.

Je kunt ook omhoog en omlaag vegen om snel in en uit te zoomen.

#2 Sms’en met één hand

Als je een kleine duim hebt (of een groot beeldscherm) is het soms lastig om naar de uiterste hoeken van je iPhone te reiken. Ten minste, als je hem met één hand gebruikt. Gelukkig kun je jouw toetsenbord makkelijk naar links of rechts verplaatsen, zodat je er makkelijker bij kunt.

Dit doe je door op het toetsenbord-pictogram te drukken linksonder in het toetsenbord.

#3 Snel iets berekenen op je iPhone

Elke iPhone heeft standaard een rekenmachine-app. Maar je kan ook dingen uitrekenen zonder de app te openen. Dat doe je dankzij een handige shortcut. Typ een eenvoudige rekensom in op de zoekbalk van je iPhone en je krijgt meteen het antwoord te zien.

Geweldig toch?

#4 Alle berichten selecteren met twee vingers

In iMessage wil je soms oude berichten verwijderen om opslagruimte vrij te maken. Het selecteren van elke chat of elk bericht duurt enorm lang. En daar heb je vast ook helemaal geen zin in.

Als je in iMessage met twee vingers omhoog veegt, worden alle berichten meteen geselecteerd.

#5 Een voice-over opnemen tijdens een schermopname

Als je een schermopname maakt, dan is het meestal handig om commentaar toe te voegen. Bijvoorbeeld als je een uitlegvideo opneemt. Je iPhone heeft daar een speciale functie voor. Swipe omhoog en houd je opnameknop ingedrukt.

Klik nu op de microfoon en je kunt beginnen met de voice-over.

#6 Verwijderde bestanden terughalen

Het gebeurt geregeld dat je per ongeluk iets van je iPhone knikkert. Of dat je later spijt krijgt dat je iets hebt verwijderd. Zo een fout kun je heel makkelijk ongedaan maken door je smartphone te schudden en je actie te bevestigen.

Op die manier komt je verloren bestand meteen weer terug.

Glitch in the Matrix: mysterie rondom krankzinnige iPhone-foto eindelijk opgelost

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen