Apple-museum groeit uit zijn jasje

Apple rmens 20 feb 2013
Leestijd: 1 minuut

Vorig jaar kon je op deze website lezen dat er nu ook in Nederland een Apple-museum is. Applemuseum Nederland opende bij wijze van proef een aantal weekenden in december zijn deuren. De officiële opening zou op 16 maart plaatsvinden, maar door problemen met de huisvesting is deze tot nader order uitgesteld.

Momenteel is het museum hals over kop alle museumstukken aan het inpakken, de huidige locatie kan de grote belangstelling niet aan. Voorzitter Wim Dussel laat weten dat het aanbod aan oude apparatuur overweldigend is en de huidige 100m2 die het museum ter beschikking heeft niet meer toereikend is. Ook is de locatie in Ureterp, Friesland niet toegankelijk voor rolstoelen en lastig in het weekend te gebruiken. Men is op zoek naar een centraal in Noord-Nederland gelegen onderkomen.

Het museum beschikt over een mooie collectie Apple-klassiekers. Niet alleen hardware, maar ook software en documentatie worden tentoongesteld. Alle machines die er staan werken ook echt. Helaas is het door de problemen met de huisvesting momenteel niet mogelijk dit moois te bekijken. De eerder aangekondigde opening op 16 maart is afgelast.

Als je tips hebt voor een mooie ruimte voor het Applemuseum kan je via de website van het museum contact opnemen met de organisatie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen

Relevante artikelen