Apple patenteert safe deposit box

Apple Statenweg 20 feb 2011
Leestijd: 1 minuut

Wie vindt het niet belangrijk dat gevoelige bestanden op de computer ècht veilig zijn? Enerzijds mogen anderen er geen toegang tot hebben. Anderzijds wil je dat ze altijd bewaard blijven, ook als je laptop onverhoopt gestolen wordt of stuk raakt.

Een patentaanvraag van Apple voor een ‘safe deposit box’ biedt hulp. Het idee is simpel. Belangrijke documenten sleep je naar een nieuw icoon in de dock (het kluisje). De bestanden worden vervolgens versleuteld bewaard in deze kluis en het orinineel wordt veilig verwijderd. Bij het openen van de kluis zal om een wachtwoord gevraagd worden.

Belangrijke bestanden wil je echter niet alleen afschermen, maar ook back-uppen zodat je ze nooit kwijtraakt. Hierbij zal cloud storage een belangrijke rol gaan spelen. Apple zal een kopie van de versleutelde bestanden voor jou bewaren, zodat je er altijd toegang tot hebt en ze nooit verloren gaan.

De dienst zal mogelijk onderdeel gaan uitmaken van Mac OS X Lion, die deze zomer verwacht wordt. Ook MobileMe zou een rol kunnen spelen. Overigens kun je met iets meer handelingen hetzelfde bereiken door een nieuwe versleutelde schijfkopie aan te maken in Mac OS X en een (automatische) back-up hiervan op iDisk of Dropbox te plaatsen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen