Apple presenteert mogelijk deze producten aankomende maand

Gadgets Sam Dille 1 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Apple heeft afgelopen week nog de iPhone 15 gelanceerd. Maar de techgigant lijkt al plannen te hebben voor oktober. Volgens geruchten kunnen we deze maand nog meer nieuwe toestellen verwachten.

Het bedrijf heeft zelf nog niets bevestigd. Insiders beweren echter dat Apple op flink wat nieuwe releases zit te broeden.

Komt er dit jaar een oktober-event van Apple?

Apple organiseert af en toe in oktober een groot publiekelijk evenement om nieuwe producten aan te kondigen. Op dit moment is het nog niet duidelijk of er zo’n ‘oktober-event’ op de planning staat. Laten we eens kijken naar de oktober-evenementen in de afgelopen jaren:

  • 2022: Geen oktober-event.
  • 2021: Er vond op 30 oktober een event plaats om de M1 Pro en M1 Max MacBook Pro, nieuwe AirPods en nieuwe HomePod mini te introduceren.
  • 2020: Apple hield op 13 oktober een event om de nieuwe iPhones en de HomePod mini te introduceren.
  • 2019: Geen oktober-event.
  • 2018: Er vond op 30 oktober een event plaats om de nieuwe MacBook Air, Mac mini en derde generatie iPad Pro aan te kondigen.

Apple organiseert de evenementen om nieuwe modellen aan te kondigen. Dus als we de geruchten moeten geloven, hebben we dit jaar misschien geluk.

Wat zou Apple in oktober kunnen aankondigen?

Hieronder staan alle producten die Apple zou kunnen aankondigen tijdens een mogelijk oktober-event.

Nieuwe Macs

Mark Gurman, journalist en Apple-expert, is een van de meest betrouwbare bronnen als het gaat om nieuwe Apple-updates. Hij bracht dat er een nieuwe reeks computers aan zit te komen met een M3-chip. Ze worden waarschijnlijk aan het einde van dit jaar onthuld. De modellen waar het om gaat zijn: een nieuwe M3 iMac, M3 13-inch MacBook Air en M3 MacBook Pro.

M2 MacBook Pro
De M2 Macbook Pro (Afbeelding: Mark Hofman / OMT)

Nieuwe iPads

Er zijn ook minstens twee iPad-modellen in de maak. In een aflevering van de ‘MacRumors Show-podcast’ zei Gurman dat ‘een iPad Air-model met verbeterde specificaties’ in ontwikkeling is. Hoogstwaarschijnlijk met de M2-chip. Maar of Apple deze volgende maand al gaat lanceren, is nog niet duidelijk.

5 functies die je meteen moet veranderen bij de iPhone 15 (Pro)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen