Apple stopt met het leveren van fotoboeken

Apple Jan de Raab 13 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Apple zal later dit jaar stoppen met het leveren van fotoboeken. Het is al jaren mogelijk om via iPhoto of de Foto’s-app voor de Mac direct bij Apple drukwerk te bestellen. Het gaat niet alleen om boeken, maar ook om kaarten en kalenders die rechtstreeks vanuit de Foto’s-app besteld kunnen worden.

In de Foto’s-app van het onlangs uitgebrachte macOS 10.13.6 wordt aangekondigd dat Apple deze dienstverlening op 30 september 2018 zal staken. Na die datum dienen Mac-gebruikers hun fotoboeken bij externe bedrijven te bestellen.

Kleine, maar gewaardeerde dienst

Het bestellen van fotoalbums en ander drukwerk is sinds 2002 mogelijk, maar zit een klein beetje verborgen in de Foto’s-app. Je bereikt de dienst door een aantal foto’s te selecteren en te kiezen voor ArchiefMaak aanFotoboek. De laatste jaren is de vraag naar dergelijke producten sterk teruggelopen en daarom heeft Apple besloten de stekker uit de dienst te trekken. Het drukwerk van Apple was over algemeen van hoge kwaliteit en werd door gebruikers gewaardeerd.

Klik/tap voor groter.

Volgens Apple kunnen drukkers de dienstverlening heel makkelijk overnemen voor een plug-in voor de Foto’s-app te maken. Deze zogenaamde ‘Photos Project Extensions’ zijn te downloaden in de App Store en beiden dezelfde ervaring als Apple’s printdienst. Er zijn echter geen diensten die aan Nederlanders en Belgen leveren te vinden.

Apple fotoboeken zijn nu nog te koop

Apple’s dienst nog een keer gebruiken? Dat kan tot 30 september. Voor een fotoboek met zachte kaft vraagt Apple € 9,99. Een hardcover-boek is verkrijgbaar vanaf € 29,99. Grotere formaten zijn leverbaar voor een meerprijs. Andere producten zijn ook te koop. Zo kan je een kalender bestellen voor € 19,99 per stuk, kaarten beginnen bij € 0,99 en posters voor panoramische opnamen zijn ook beschikbaar voor € 12,99. Deze prijzen blijven ongewijzigd totdat de service in de herfst wordt beëindigd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen

Relevante artikelen