‘Apple Store Amsterdam 18 februari open’

Apple Koen van Tongeren 22 jan 2012
Leestijd: 2 minuten

OMT had voor aankomende week een aantal nieuwtjes ingepland over de Amsterdamse Apple Store, maar dankzij een flinke windvlaag heeft het nieuws ons ingehaald. Een gedeelte van de beschutting rond het pand aan het Leidseplein is afgelopen nacht weggeblazen waardoor heel even het pronkstuk van de Store zichtbaar werd: de glazen trap. Dit nieuwtje waaide aan ons voorbij, maar gelukkig wisten onze collega’s van iPhoneclub het wél op te vangen. OMT zou OMT niet zijn als we zelf niet ook een aantal interessante weetjes konden onthullen.

iPhoneclub meldt op basis van bronnen dat de winkel ‘half februari’ open gaat. OMT kan dit bevestigen met een eigen bron. Sterker nog, wij hebben al een exacte datum ingefluisterd gekregen. Op 18 februari opent de winkel zijn deuren voor het publiek volgens onze bron. Verder hebben we de eerste foto van het glazen dak van de winkel én hebben we opgevangen dat de Amsterdamse Apple Store in een bepaald opzicht de grootste van de wereld wordt…

Trap Apple Store Amsterdam
Glazen trap van Amsterdamse Apple Store (via iPhoneclub)

Over de inrichting is nog weinig bekend, buiten de glazen trap die al eerder opdook in de bouwtekeningen. Wel hebben we een foto ontvangen waarop een piramide-vormig glazen dak te zien is dat speciaal voor de Apple Store werd aangebracht. Het dak is alleen vanuit de binnenkant van het Hirschgebouw te zien. In de Londense Convent Garden Apple Store is een gelijksoortig dak te vinden.

Houten tafels worden neergezet onder de glazen overkapping Amsterdamse Apple Store (gezien vanuit een hogere verdieping van het Hirschgebouw)
Verder hebben we met hulp van Apple Store-expert Gary Allen, bekend van ifoapplestore.com op de plattegrond de vermoedelijke inrichting van de Amsterdamse winkel ingetekend. Hierbij valt met name de enorme Genius Bar op. Dat is niet zomaar. Betrouwbare bronnen hebben ons verteld dat de Amsterdamse Apple Store de grootste Genius Bar ter wereld krijgt. Tot nu toe is die nog te vinden in Sydney, Australië.
Vermoedelijke indeling (klik op tekening voor een PDF)Tot slot kunnen we melden dat de verkoopmedewerkers voor de Amsterdamse Apple Store, de ‘specialists’, worden op dit moment getraind in het Amsterdamse Hilton hotel. Ook aankomende week zal het personeel verdere trainingen ondergaan. Het leger aan geniuses voor de immense Genius Bar is al eerder klaargestoomd en draait momenteel al warm in Britse Apple Stores. Met zo’n voorbereiding moet alles dus gesmeerd lopen zodra de Apple Store op 18 februari open gaat, tenminste, als het weer niet nog onheilspellender wordt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen