‘Apple Store in Gent (België) steeds waarschijnlijker’

Apple rmens 20 mei 2014
Leestijd: 1 minuut

In tegenstelling tot Nederland, heeft België nog geen enkele officiële Apple Retail Store. Daar zou binnenkort zomaar verandering in kunnen komen, de geruchten rondom een Apple Store in Post Plaza, het voormalig postgebouw in de Vlaamse stad Gent, wakkeren aan.

Het gebouw voldoet aan alle wensen van Apple. Het is groots, historisch en staat al enige tijd leeg. Niet verwonderlijk dat de projectontwikkelaar die Post Plaza nu in beheer heeft vorig jaar al door liet schemeren dat er onderhandelingen met de iPhone-maker gaande waren. Lokale bronnen vertellen OMT nu dat de onderhandelingen een afsluitende fase hebben bereikt en dat de komst van de Apple Store zo goed als vast staat.

Het oude postgebouw staat inmiddels een kleine vijf jaar leeg, hoewel het gebouw aan de Korenmarkt in de Vlaamse stad open is voor publiek valt er weinig te zien. Gent is als naar inwonersaantallen gekeken wordt de één na grootste gemeente van België, het telt 248.000 inwoners. Genoeg potentiële klanten, toeristen niet meegerekend.

De nu nog troosteloze binnenkant van ‘Post Plaza’ Gent.

Als de beweringen van onze bronnen kloppen, zullen er in de toekomst vacatures voor winkelpersoneel in Gent op de Apple-website verschijnen. Het is waarschijnlijk dat dit nog even duurt, het gebouw moet van binnen nog gerenoveerd worden. Bij de Apple Stores in Amsterdam en Haarlem duurde het ook een behoorlijke tijd voordat vacatures verschenen. Projectontwikkelaar MG Real Estate De Paepe was niet bereikbaar voor commentaar.

Buitenkant van het voormalig postgebouw in Gent.

Naast Apple zou ook Albert Heijn een deel van het gebouw willen huren. Nederlanders die de vermeende toekomstige Apple Store willen gaan bekijken, kunnen ook nog een bezoekje aan ‘s lands bekendste grootgrutter brengen. Als dat niet lekker vertrouwd is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen