Apple TV+ brengt cult-klassieker terug met Marvel en Friends-ster

Films & Series Jeroen Kraak 9 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

Time Bandits mag je met recht een cult-klassieker noemen uit de jaren '80. Apple TV+ brengt de film nu in serievorm terug naar de streamingdienst, met bekende Marvel-regisseur en een beroemde Friends-ster als twee van de makers.

Het is de tijd dat oude klassiekers uit de jaren ’80 terug worden gebracht naar streamingdiensten. Eerder zagen we al een mislukte poging voor Willow en nu probeert Apple TV+ een bekende titel in ere te herstellen.

Apple TV+ brengt Time Bandits terug naar televisie. Een van de makers is Taika Waititi die je wellicht kent als regisseur van Thor: Ragnarok en Thor: Love and Thunder. Recent kwamen ook Jojo Rabbit en Our Flag Means Death van zijn hand. De hoofdrol is voor Lisa Kudrow die je natuurlijk kent als Phoebe uit Friends.

Een Apple TV+-serie met een vleugje Friends en Marvel

Time Bandits is volgens Apple TV+ een onvoorspelbare reis door de ruimte. Een groep dieven gaat op pad en hun nieuwste rekruut is de 11-jarige geschiedenisfanaat Kevin. Samen proberen ze de ouders van de jongen – en de wereld – te redden.

Terwijl de groep door tijd en ruimte reist, stuit de bende op fascinerende werelden uit het verre verleden en gaan ze op zoek naar schatten. Zo zijn ze getuigen van de oprichting van Stonehenge, zien ze het paard van Troje in actie en ontsnappen ze aan dinosaurussen.

De hoofdrol in deze Apple TV+-serie is zoals gezegd voor Friends-ster Lisa Kudrow. Daarnaast zijn er ook rollen voor Kal-El Tuck, Tadhg Murphy (The Northman), Roger Jean Nsengiyumva (Tomb Raider) en Rune Temte (Captain Marvel).

Time Bandits is binnenkort te zien

Zoals gezegd wordt de serie gemaakt door Taika Waititi. Hij krijgt hierbij hulp van Jermaine Clement en Iain Morris. Allemaal schrijven en regisseren ze verschillende afleveringen. Zoals je ziet dus een vleugje Marvel en Friends.

In plaats van een film is er nu een serie van gemaakt die uit tien afleveringen bestaat. De eerste twee zijn te zien op 24 juli en daarna komt er elke week een nieuwe bij. Het is een serie die volgens Apple TV+ geschikt is voor het hele gezin.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen