Apple TV+ heeft bingewaardige serie die Netflix jaloers zal maken

Films & Series Jeroen Kraak 20 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

Hailee Steinfeld is een van de grootste opkomende namen in Hollywood. Toch is een van haar beste optredens te vinden op Apple TV+. Het is de perfecte bingeserie met Hailee Steinfeld in de hoofdrol voor wanneer je Netflix hebt uitgespeeld.

Hollywood ligt aan de voeten van Hailee Steinfeld. De actrice schittert in steeds meer grote series en films. Niet alleen hoor je haar stem in Spider-Man: Across the Spider-Verse, maar je kent haar waarschijnlijk ook als Kate Bishop uit Hawkeye op Disney+. Toch is een van haar grootste hits niet te zien op Netflix, maar op Apple TV+.

Hailee Steinfeld op Apple TV+

Hailee Steinfeld is druk bezig met acteren en heeft daarnaast ook nog eens ruimte voor een muzikale carrière. Er is dan ook weinig dat deze creatieve duizendpoot niet kan. Toch kent de echte filmkenner haar al veel langer vanwege haar werk op Apple TV+.

Een van de eerste series op Apple TV+ was Dickinson. Deze show was een van de eerste uitdagingen voor Netflix en is een energiek en eigenzinnig verhaal dat zich afspeelt in de 19e eeuw. De serie draait om het leven van de beroemde Amerikaanse dichteres Emily Dickinson, met Hailee Steinfeld in de hoofdrol. Je volgt Emily terwijl ze vecht tegen de beperkingen van haar tijd en haar talent probeert te ontdekken, alles met een moderne en verfrissende twist.

Dat klinkt misschien niet heel spectaculair, maar het is een heerlijke serie om lekker te bingewatchen. Alle drie de seizoenen staan op de streamingdienst, dus je kunt ze in één keer kijken.

Wat ook fijn is, is dat elke aflevering op Apple TV+ ongeveer dertig minuten duurt. Dus je kunt de serie ook gewoon tussendoor kijken, terwijl je ook nog andere series op Netflix volgt. Een seizoen duurt bij elkaar opgeteld dus ongeveer vijf uur. Bovendien gaat het verhaal snel vooruit en bevat het de nodige satire. Ook komen thema’s als liefde, verraad en een dreigende oorlog aan bod.

Het ideale alternatief voor Netflix

In de Apple TV+-show zie je hoe ver Emily haar tijd eigenlijk vooruit is. Ze is veroordeeld tot een leven van dienstbaarheid aan mannen en verlangt naar de dood, maar door ontmoetingen met Death ziet ze perspectief. Daarnaast heeft ze ook nog de gave om onzichtbaar te zijn en kan ze zo door haar leven zwerven zonder gezien te worden.

In dit alternatief voor Netflix komt ook de familiedynamiek van die tijd naar voren. Edward is haar strenge vader en moeder Emily houdt op een hilarische manier de dynamiek in het gezin overeind. Bovendien heeft Emily junior gedurende de serie een aantal complexe romantische relaties en moet ze omgaan met de verwachtingen van de maatschappij.

Het mooie aan de serie is dat het een ouderwets verhaal is dat op een nieuwe, frisse manier wordt verteld. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de muziekkeuze. Zo hoor je nummers van artiesten zoals Lizzo en Billie Eilish voorbijkomen, wat zorgt voor iconische scènes. De serie is, zoals eerder gezegd, niet te vinden op Netflix, maar op Apple TV+.

7 Marvel-films die je wil zien voor je aan Secret Invasion begint

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen