Apple TV+ brengt de beste serie om te kijken na Constellation

Films & Series Lucas van de Wetering 15 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Als Constellation is afgelopen heeft Apple TV+ een nieuwe serie klaar staan om te kijken. En de twee series hebben redelijk wat gemeen.

De Apple TV+-serie Constellation is nu lekker onderweg en komt steeds dichter bij zijn einde. Maar maak je geen zorgen, want Apple heeft de volgende sci-fi serie al klaarliggen. Deze zal kort na het einde van Constellation uitkomen.

De toekomstige serie Dark Matter staat niet in verband met Constellation, maar toch lijken ze best veel op elkaar. Dit maakt Dark Matter een perfecte vervolgserie voor als je geniet van Constellation, en dan is het al helemaal fijn als ze op dezelfde streamingdienst te zien zijn; Apple TV+.

De overeenkomsten tussen Constellation en Dark Matter op Apple TV+

Dark Matter is gebaseerd op het gelijknamige boek van Blake Crouch. De serie, die op 8 mei uitkomt, gaat over veel dezelfde onderwerpen als Constellation. Zo speelt in beide series het multiversum een belangrijke rol en maken twee karakters uit de series bijna precies hetzelfde mee.

De hoofdpersonages van beide series worden tegen hun wil een ander universum ingegooid, weg van hun familie en vrienden. In beide series is het reizen tussen universums mogelijk door middel van het waarnemerseffect. Dit is een concept uit de echte kwantumfysica. Het waarnemerseffect is de theorie dat het simpelweg waarnemen van een situatie of fenomeen deze verandert.

Apple TV+ brengt de beste serie om te kijken na Constellation
(Afbeelding: Apple)

De verschillen tussen de series

Toch zijn er ook wel wat verschillen tussen de twee Apple TV+-series. Zo is er bijvoorbeeld geen ruimtereis in Dark Matter, terwijl dit een van de belangrijkste dingen is in Constellation. Verder weet het hoofdpersonage in Dark Matter ook dat hij tussen universums reist, hij doet het om een slechte versie van zichzelf te verslaan.

De aanwezigheid van een schurk in Dark Matter is nog een verschil tussen de Apple TV+-series. Het grootste verschil is toch het lot van de hoofdpersonages uit de series. In Dark Matter heeft het personage zijn eigen lot in handen, In Constellation probeert de hoofdrolspeler de hele tijd uit te vogelen wat er nou aan de hand is.

De series zijn dus niet helemaal hetzelfde, maar hebben wel genoeg gelijkenissen om ze redelijk gelijk te maken. Als je Constellation nou een leuke serie vindt, dan is Dark Matter ook zeker een aanrader wanneer deze uitkomt. Dark Matter is vanaf 8 mei te zien op Apple TV+.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen