Apple Vision Pro kan voetbal en sport kijken ingrijpend veranderen

Gadgets Jeroen Kraak 19 apr 2024
Leestijd: 3 minuten

Als je niet naar het stadion kan, kijk je voetbal waarschijnlijk op je televisie. Toch kan dat binnenkort verleden tijd zijn, want met de Apple Vision Pro wordt een wedstrijd pas echt bijzonder.

Wat moet je eigenlijk met een Apple Vision Pro op je snoet? Het is nog even wennen aan de XR-reality headset, maar wellicht heb je ‘m in de toekomst gewoon in huis.

Niet alleen kan je op een nieuwe manier werken of naar films kijken, vooral sportwedstrijden worden een hele belevenis. Het kan er zelfs voor zorgen dat je voetbal liever thuis op de bank kijkt.

Voetbal kijken op de Apple Vision Pro

Tijdens een demonstratie van de Apple Vision Pro afgelopen juni liet Apple al zien wat er mogelijk was qua sport. De Apple Vision Pro kan ervoor zorgen dat je overal in het stadion zit waar je maar wil. Door middel van de headset lijkt het dan echt of je bovenin op de tribune zit of naast de trainer in de dugout.

Dat is al hartstikke vet, maar het kan nog veel beter zien we door een een demo van Immersiv.io en de Duitse voetbalbond DFL. Zij hebben voetbal in beeld gebracht zoals we nooit eerder zagen.

In plaats dat je alleen naar de beelden kijkt die de regisseur selecteert, kan je nu verschillende beelden en graphics zien. Bovenin zien we het oude vertrouwde beeld, terwijl rechts beelden te zien zijn camera’s uit verschillende andere punten.

Maar er is meer te zien op de Apple Vision Pro. Aan de linkerkant zien we de statistieken van een aantal spelers en het is mogelijk om een profiel van iemand te openen. Onderin is dan weer een graphic te zien van het veld en daarop zijn de bewegingen en passes van de speler te zien.

Het kijken van sport kan totaal veranderen in de toekomst

Op deze manier is voetbal meer dan alleen wat beelden. Je ervaart de wedstrijd als nooit tevoren en je kan een wedstrijd kijken via de camera’s die je maar wil. Bovendien zie je ook de tactieken, statistieken en opstelling in een overzicht.

Helaas bestaat de voetbal-app van Immersiv nog niet. Dit was een concept dat het bedrijf liet zien tijdens SportsInnovation 2024. Toch lijkt het ons niet raar als dit over een tijdje echt verschijnt voor de Apple Vision Pro.

Ook bij andere sporten kan deze manier van kijken echt een toegevoegde waarde zijn. Denk bijvoorbeeld aan Formule 1, waar je dan onder in beeld de positie van de rijders ziet en bijvoorbeeld aan de rechterkant de beelden uit een auto van een coureur.

Als je een echte voetbal- of sportfan bent, wil je alles zien. Je ziet letterlijk het grotere plaatje achter een wedstrijd. Toch heeft het wel een nadeel, want voetbal kijk je het liefst met je vrienden. Door een Apple Vision Pro op je neus, lijkt dat contact echter minder te zijn. Misschien kan daar ook nog wat op verzonnen worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen